Krausz Andrea | 2022.05.05. 10:00
Nem mérték le hivatalosan a legnagyobb balatoni pontyot
Három meglepetés történt. Újra megdőlt a balatoni pontyrekord. Megint Siófokon fogtak rekordhalat. Mégsem ez lett a csúcstartó, mert nem hitelesítették.

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp Zrt.) Facebook oldalán május 3-án számolt be arról, hogy Tranker Balázs Siófok-Sóstóról jelentett be egy 32,40 kilós pontyot. A hal azonban mégsem számít új hivatalos balatoni pontyrekordnak,

mivel a horgászok nem várták meg a halőröket, és még a hitelesítés előtt visszaengedték a halat.

– Itt is szeretnénk gratulálni Balázsnak a kíméletes bánásmódhoz és a fantasztikus fogásához a keleti medencéből! A hal mért tömege: 32,40 kiló, amely új balatoni tórekord lehetne. Azonban sajnos a srácok nem várták meg kollégánk helyszínre érkezését, hogy hitelesíthesse a fogást. Emiatt legnagyobb sajnálatunkra a korrektség miatt nem tudjuk hivatalos rekordként elismerni a fogást– írta a BHNp Zrt. Facebook oldalán.

Újra Siófok bizonyított

Ahogy arról a likeBalaton.hu beszámolt, április 27-én Siófokon, az Aranyparton fogták ki azt a 32,375 kilós tőpontyot, ami jelenleg a rekordhal. Nagy meglepetést okozott, hogy a keleti medencében, ráadásul a pecások körében nem túl kedvelt Siófokon sikerült a VIII. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupán (IBCC-n) partra emelni a csúcshalat. A VMFISHING csapata bizonyította be, hogy most már ez a régió is bővelkedik nagytestű pontyokban. (Az IBCC verseny végeredményéről itt olvashatsz) Ráadásul május 3-án még ezt a halat is túlszárnyalták Tranker Balázsék, akik Siófok-Sóstón fotózkodtak a még nagyobb tőponttyal.

Fájó a búcsú, de ennek a halnak a Balatonban a helye
Fotó: Facebook/Balatoni Hal

Nem volt szívük tartani a halat

Mint ismert, a balatoni behúzós horgászrend 1.13. pontja leírja, hogyan kell eljárni a 20 kiló feletti halak bejelentése során, és külön kitér rá, hogy ha balatoni abszolút rekordról lenne szó, mindenképp várják meg a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. munkatársának megérkezését.

A jó szándékú horgászok azonban a halnak szerettek volna kedvezni, így nem vártak, és visszaengedték a Balatonba.

– A halfogók sms-ét észlelve ma reggel azonnal hívtuk őket, de addigra már a halat visszaengedték. A srácok a hal biztonságát helyezték előtérbe, ami tisztességes, egyben igazi Pontyhorgász hozzáállás. Balázsnak gratulálunk az új egyéni rekordjához, és további kapásokat kívánunk neki jövőbeni túrái során – írta a BHNp Zrt.

Ha érdekelnek a pecás sztorik, akkor katt ide!

Nyitókép: Facebook/Balatoni Hal

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva