likeBalaton.hu | 2021.06.10. 13:38
Nyári szél és kiváló futamok - Élményregattát zárt a Mihálkovics Kupa
Ragyogó napsütés, majd másnap felhők és az azzal járó 10-12 csomós szél fogadta az 53. Mihálkovics Kupa – Internorm Nagydíj népes mezőnyét. A 128 nevező egység idén először versenyezhetett hamisítatlan vitorlázó időben a Balatonon, ezért nemcsak az értékes díjak, hanem az élmények miatt is csupa mosolygós arcot láthattunk a díjkiosztón.

A regatta nyitónapján, szombaton végre megmutatta legszebb arcát a Balaton, és bár szél nem nagyon volt, a kellemes 27 fokos meleg és a napsütés meghozta a résztvevők kedvét a versenyzéshez. Közel százharminc egység nevezett a versenyre, köztük a Kékszalagra készülő hat katamarános egység, továbbá az MVSZ által jóváhagyott hét hajóosztály számára ranglistaverseny is volt a Mihálkovics Kupa – Internorm Nagydíj 2021-es kiadása.

Fotó: Török Brigi/BrigiPix

Szombaton a leggyorsabban a Vándor Róbert által kormányzott RSM teljesítette a Balatonföldvár –Balatonszemes – Révfülöp – Balatonföldvár között kijelölt pályát, a Kékszalag címvédőjének sikeréhez nem férhetett kétség. Mögöttük a Roland Gäbler vezette New Black Jack és a Raiffeisen Fifty-Fifty futott be a dobogós helyeken.

Vasárnapra elbújt a Nap, viszont a felhőkkel együtt megérkezett a szél a Balaton középső medencéjébe. Ez az időjárás a Raiffeisen Fifty-Fiftynek kedvezett leginkább: Józsa Márton legénysége az első bójakerülésnél, Balatonakalinál átvette a vezetést, és fölényes sikert aratott. Mögöttük óriási csata zajlott a dobogós helyekért az RSM, a Black Jack, a Racing Django és az MKB–Prospex hajói között, amelyben végül a Roland Gäbler kormányozta New Black Jack szerezte meg a második helyet, megelőzve az RSM legénységét.

Fotó: Török Brigi/BrigiPix

A népes egytestű mezőny is teljesítette a vasárnapra kitűzött Balatonföldvár – Balatonakali – Balatonszemes – Balatonföldvár etapot. A Klasszikus Mihálkovics Kupát végül a Kajner Gyula kormányozta Zarándok nevű Európa 30-as hajó vihette haza, míg az abszolút Yardstick előnyszámos értékelésben a Szürkebarát nyerte el a Zsolnay vándorkupát, Feind Zoltán kormányzásával.

– Örülök, hogy ilyen jól sikerült a verseny, de nem dőlhetünk hátra, mert akkor megmaradnánk ezen a szinten. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk a versenyzőktől és külön öröm számomra, hogy egy év kihagyás után is fejlődő pályán maradtunk. Már most óriási lelkesedéssel fogunk bele a jövő évi verseny szervezésébe – mondta Horváth Péter, a regatta főszervezője.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva