Kovács Erika/Veol.hu | 2022.03.27. 12:00
Nyárias idő és tömeg a Balatonnál
Ki lehetett volna tenni a Balaton több településén is a megtelt táblát, pedig még nem is kezdődött meg a nyári szezon.

Szombaton nehezen lehetett kijutni Veszprémből a Balaton felé, annyian indultak meg a tó irányába a nyárias időben, ami nem csoda, ugyanis húsz fokra melegedett fel a levegő, a tónál még ennél is többet mutatott a hőmérő.

Balatonfüred március 26-án
Fotó: Veol/Kovács Erika

 

A főutakon is nagy volt a forgalom, szép számmal megjelentek a motorosok, megteltek bringásokkal a kerékpárutak, sok futót is láttunk. Balatonfüreden rengetegen, köztük sokan nyárias ruhában sétáltak a lenyűgöző környezetben, élvezték a napsütést, a város szépségét, gondozottságát, makulátlan tisztaságát, a virágokat. Megteltek az éttermek, cukrászdák, kávézók teraszai, kinyitottak a fagylaltozók is, előttük sorok kígyóztak.

Nyárias hangulat márciusban Balatonfüreden
Fotó: Veol/Kovács Erika

 

A kisgyermekes családok főleg a parton sétáltak, ahol meg lehetett csodálnia a sokféle vízi madarat, akik boldogan úszkáltak a tóban. Rengeteg ember választotta Tihanyt, amelynek látványa, természeti értékei, a balatoni panoráma minden évszakban lenyűgözik az embereket.

Sokan napfürdőztek, sétáltak, horgásztak a strandokon is, melyek még parkként fogadják a látogatókat, ezt lehetett látni például Alsóörsön, Csopakon, ahol többen fürdőruhában élvezték a nyárias időt, a bátrabbak pedig a közel tíz fokos vízben csobbantak is egy jót. A strandokon több büfé kinyitott, a padok is megteltek pihenő emberekkel. Balatonalmádiban élvezte a napsütést Kinga és Lilien, a két barátnő, akik elmondták, nagyon várták már, hogy végre jó idő legyen, és napsütésben sétáljanak a Balatonnál.

A szikrázó napsütésben minden napozóágy foglalt volt a balatonalmádi parton is.

Forrás: Veol.hu

Nyitókép: Kovács Erika/Veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva