Mihály Szilvia | 2019.12.30. 06:00
Nyitnak a strandok a Balatonnál
Bár az idő a december közepi 15 fokhoz képest ismét téliesre fordul, ez cseppet sem szegi kedvét annak az ezernyi embernek, aki az év végén, év elején szeretne csobbanni a Balatonban! Gyere, mutatjuk, melyik strandon láthatsz fürdőzőket!

A szilveszter és az új év ünneplésnek egyik legkedveltebb módja a Balatonnál a strandolás. Igen, télen, strandolás. Hosszú évek óta csobbannak újév napján fürdőzők Szigligeten, szilveszterkor pedig Keszthelyen, Tapolcán és Ábrahámhegyen.
A balatoni strandoláshoz képest a 16 fokos tapolcai Malom-tóban lubickolni már nem is számít extrém sportnak. Vagy mégis? Te kipróbálnád a téli fürdőzést?
Nem, még mindig nem a Balaton környéki meleg vizű fürdőket ajánljuk, de ha kevésbé vagy bátor, kattints ide, és mutatjuk azokat is.

Csobbanás a Malom-tóban

Szilveszterkor a sporté a főszerep Tapolcán. Futás, vízibiciklizés és úszás számban nevezhetünk a Balaton-közeli város Malom-tavi eseményeire. Az előző évek tapasztalatai alapján idén sem lesz hiány őrült jelmezekben, fergeteges jókedvben. Kit érdekel, hogy 5 fok lesz csak, mikor a tó vize nem lesz hidegebb 16 foknál?
Mutatjuk a korábbi csobbanás legjobb képeit:

Keszthelyi mártózás

Keszthely sem marad ki a sorból, a Városi strand Sziget- fürdőjénél igazi beach feelinget varázsolnak szilveszter napján a fürdőzőknek. DJ is lesz, ő szolgáltatja a forró ritmusokat, amire szükség is lesz, mert a tó vize csak néhány fokos lesz csak. Gyere, csobbanj, vagy csak nézd vacogva a fürdőzőket!

Ábrahámhegyi óévbúcsúztató pancsolás

Az északi parton Ábrahámhegyen sem most először csobbannak a téli fürdőzők, ők azt hirdetik, hogy az utolsókból lesznek az elsők. Vagyis ha az év utolsó napján csobbansz velük, biztosan sikeres új éved lesz.

Szigligeten újév napján is strandolhatsz

A legőrültebb balatoni csobbanás január elsején Szigligeten lesz, itt évek óta több százan vetik magukat a habokba, hogy kihozzák a Balaton karácsonyfáját. Őrült fürdőruhák, megszállott úszók, fergeteges hangulat vár rád.
Mutatjuk az előző évben készített képeinket:

 

A fürdések előtt a jelentkezőket idén is mindenhol fűtött sátor fogadja, ahol orvosi vizsgáltra is sor kerül, hogy felmérjék a fürödni vágyók egészségi állapotát.

Veled melyik csobbanáson találkozunk? Ha megmártózni nem is fogunk, érdemes szurkolnunk a téli strandolóknak a partról!

Nyitókép: MTI Fotó; Varga György

Készítette: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva