2019.09.02. 06:00
Ősszel is gyere fürödni a Balatonra - itt nem hűl ki a víz :)
A nyári kánikula után is tudunk fürdeni a Balatonnál, mutatjuk a kedvenc melegvizű helyeinket a tó körül.

Zalakaros

A Zalakarosi családi élményfürdőben nem csak gyógyvíz várja a pihenni vágyókat.

Fotó: hellozalakaros.hu

A Dunántúl legnagyobb csúszdaparkja, vízi attrakciók sokasága, sodrófolyosó, víz alatti masszázs, nyakzuhanyok, pezsgőfürdők, vadvízi sodrás, hullámmedence, sportmedence is található a közel 6 ezer négyzetméternyi vízfelületen. A nemrég felújított gyógycentrumban sós vizű medencében is lazulhatunk, lebeghetünk, mint a tengerben.
Nézd meg a fürdő legjobb képeit:

Ha szerencséd van, éjszakai fürdőpartyn is részt vehetsz, karácsonyra megújul a szaunavilág is. Ha bringával érkezel, kedvezményes belépőjegyet válthatsz, ugyanis a zalakarosi fürdő az ország első kerékpárosbarát fürdőhelye. Itt olvashatsz erről bővebben!
Az idei év az egészség éve a fürdővárosban, a gyógyfürdőben ennek keretén belül ingyenes vércukormérésen is részt vehetsz. Csak egy pillanat, kattints ide!

Hévíz

A Hévízi-tó a világ legkülönlegesebb strandja.

Fotó: heviz.hu

Talán az őszi és a téli időszakban a legkellemesebb a tavirózsák között úszkálni a gyógyvízben. A víz hőmérséklete nem hűl 22 fok alá, és a tavat beborító párafelhő különleges atmoszférát kölcsönöz a pihenéshez. Nem csak a testünk, hanem a lelkünk is felfrissül. A 4 hektáros tavat egy közel 34 hektáros erdő védi.
Nézd, milyen csoda szép:

A mozgásszervi panaszokkal küzdő vendégek hévízi kúrája a tóban fürdésre épül, de a gyógytorna, gyógymasszázs, súlyfürdő, iszappakolás és különböző fizikoterápiás kezelések együtt biztosítják az akár hónapokig tartó tünetmentességet. Tudj meg mindent a súlyfürdőről!
A fürdő területén a terápiás szolgáltatások mellett szaunázhatunk is, a nyári forróság után kifejezetten jól esik az őszi napfényben is napozni a teraszokon.

Kehidakustány

A Zala megyei Kehidakustányban lévő, Kehidai Gyógy-és Élményfürdőben a gyerekek és felnőttek is jól érezhetik magukat. A legkisebbeket várja a gyermekpancsoló babacsúszdával, az egész család számára kikapcsolódást nyújt a több beltéri medence, a sodrómedence, fejesugró medence, a hang és fényeffektekkel ellátott 96 méteres óriáscsúszda, a jacuzzi, s a buzgárok.

Fotó: Kehida Termál Gyógy-és Élményfürdő

Szabadtéren található a 34-36 fokos szabadtéri élménymedence, meleg vizes úszómedence, s a 38 fokos fedett termálvizes medence. Itt közvetlenül a 200 méteres forrásból tör fel az 52 Celsius forráshőmérsékletű kalcium-magnézium hidrogén-karbonátos gyógyvíz. A gyógyhatású termálvíz idegrendszeri, nőgyógyászati, bőrgyógyászati és mozgásszervi problémák megelőzésére és gyógyítására javallott. Baleseti rehabilitációban is nagy szerepe lehet, hiszen sérülések, törések gyógyulási folyamatát lényegesen felgyorsítja.
Mindezeken kívül a fürdőben található még egy termálvizes körmedence, s egy 36 fokos vízű súlyfürdő. Csendszobában lehet tökéletesen ellazulni, az itt lévő ivókút vize gyomorbántalmakra ajánlott.

A szaunarészlegen szaunafeltöltésekkel is várják a vendégeket.

Fotó: Kehida Termál Gyógy-és Élményfürdő

Több fajta, úgynevezett zónás belépőjegyrendszer van, attól függően, hány fajta lehetőséget szeretnének a vendégek igénybe venni

Csisztapuszta (Balatonyfenyves)

A Csisztai fürdő, igazi romantikus élmény. Balatonfenyvestől 12 kilométerre található, a Buzsákhoz tartozó Csisztapuszta, ott pedig a Csiszta-Fürdő. Az 1950-es években olaj után kutattak errefelé, de termálvízre bukkantak. Először ezt csak a falusiak használták, aztán a gyógyhatása szájról-szájra terjedt, itthon, később Németországban is. Gyakori látvány volt, hogy a helyiek által épített kis faházak mellett a legmodernebb lakóautók sorakoztak, bent pedig az igencsak falusias medencékben egymás mellett ültek a fejkendős nénikék és a dizájnos napszemüveges német nyugdíjasok.

A ma már felújított fürdő egész évben nyitva van gyógymedencék, szauna, külső medencék és egy gyermekmedence is várja a látogatókat. Vize főként reumatikus és mozgásszervi betegségekre jó, de a nőgyógyászati panaszok, bél- és gyomorpanaszok és néhány bőrbetegség is kezelhető, illetve enyhíthető vele. Ha nemcsak fürdésre, de kirándulásélményre is vágy, mehetsz kisvasúttal is, Balatonfenyvesről indul.

Igal (Szántód, Balatonlelle)

Az igali fürdő, Szántódról és Balatonlelléről is 40 kilométerre található. Egy bő fél órás autózást megér az a különleges hangulat és gyógyvíz, amit Igalban találsz. A fürdőben 13 medence vár, a szaunavilágban pedig két különböző hőfokú finn illetve két infra szauna valamint egy merülő medence várja a vendégeket. Minden fürdőbelépőhöz korlátlan szaunavilág használat jár, ahol rendszeres szeánszokat is igénybe vehetsz, izgalmas felöntésekkel.

A fürdő vize alkáli-kloridos és hidrogén-karbonátos, s a benne lévő jodid-ion miatt a jódos vizek csoportjába sorolják a szakemberek. Magas hőmérséklete és az ásványi anyag tartalma miatt jelentős gyógyító hatással bír: elősegíti a reumás mozgásszervi panaszok és sérülések utáni keringési zavarok, ízületi bántalmak gyógyulását. Krónikus nőgyógyászati bántalmakra és meddőségi panaszokra is ajánlott. Jódtartalma miatt sebeket, valamint sipolyos bántalmakat is hatékonyan gyógyít. A fürdőzés mellett, egész évben színes programokkal is várnak, érdemes tájékozódni, mert az éjszakai fürdőzés, vagy a különböző medencés koncertek és bulik, jó szórakozást nyújthatnak.

Siófok – Galerius Élményfürdő és Wellness Központ

Siófok élményfürdője sokoldalúságáról ismert. Meleg vizes ülőmedencéjében 36° C-termálvíz fogad bennünket, amely a közeli Nagyberényből származik. A Galerius római császárról elnevezett élményfürdő egész évben nyitva tart, kétszintes szaunavilágának köszönhetően a szaunaprogramok hazai fellegvárának számít.

Idén nyáron egy bővítésnek egy 65-70 fős finn szaunarészleget alakítottak ki, ami az országban is egyedülálló. A Galeriusban nem unatkozhat senki sem, gyermek-és élménymedencék, hideg vízes tanmedence, csúszógumikkal használható 88 méteres óriáscsúszda, étterem, masszázsok és aktivitásra serkentő programok várják a vendégeket.

Készítette: Fábos Erika, Keszey Ágnes, Krausz Andrea, Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva