veol.hu | 2023.04.11. 12:00
NyusziSTOP! – kampánnyal hívják fel a gyermekek figyelmét a felelős állattartásra
Az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Jogi, Elemző és Módszertani Központja szakmai támogatásával működő Állatvédelem gyerekeknek csapata NyusziSTOP! elnevezésű kampányt hirdetett gyermekek, pedagógusok és szülők számára az Állatbarát Kihívás 2023 részeként a felelős állattartásért.

Vetter Szilvia, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy élő állatot nem szabad ajándékba adni.
Húsvétkor is gyakran lehet azzal találkozni, hogy néhány napnyi gondoskodás után megválnak az állattól – emlékeztetett Vetter Szilvia, hozzátéve, hogy ez nemcsak etikátlan, de bűncselekmény is, hiszen aki gerinces állatát elűzi, elhagyja, kiteszi, akár két évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.

Csak akkor vegyél nyulat, ha felkészültél a hosszú évekig tartó feladatra
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

Az Állatbarát Kihívást januárban indították el azzal a céllal, hogy a pedagógusokat egész évben motiválják a felelős állattartás és állatvédelem oktatására – idézik Koska Hedviget, az Állatvédelem gyerekeknek főszerkesztőjét. A kihíváshoz már több száz pedagógus csatlakozott, aminek köszönhetően naponta találkozhatnak a gyermekek az állatok világával, legyen szó társ-, haszon- vagy vadon élő állatról – tette hozzá Koska Hedvig.

A közlemény kiemeli, hogy a NyusziSTOP! kampányban olyan képet vagy videót várnak a szervezők április 10-ig, ahol jól látható vagy hallható a NyusziSTOP! Ne vásárolj élő állatot Húsvétra! Maradj a plüssnél!, vagy a NyusziSTOP! Ne vásárolj élő állatot Húsvétra! Maradj a csokinál! mondatok egyike.

Az Állatvédelem gyerekeknek csapata arra kéri a kampányban részt vevőket, hogy az elkészült képet vagy videót nyilvánosan osszák meg közösségi oldalukon és jelöljék meg az Állatvédelem gyerekeknek oldalát, valamint küldjék el kommentben is az elkészült alkotást.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva