Mészáros Annarózsa | 2023.04.10. 08:00
Gőzgép veri fel a húsvét csöndjét a Majorban
A Majormúzeum április 10-én, húsvét hétfőn, a Majorbéli Húsvéti Piknikkel nyitja meg kapuit.

Az Élménygazdaság állatparkjában Fügén a szamáron, a rackajuhokon és a baromfiudvar lakóin kívül, kifejezetten ezen az alkalmon kisnyulak és egy bárány is várják majd a gyerekeket. A kertben kipróbálhatók a kedvelt népi fajátékok, gólyalábak, mocsárjárók, taligák. A közelmúltban átadott Malomjátszón is lehet csúszdázni, vagy a játszópajtában belehuppanni a puha szénába.

Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

— A kézműves foglalkozás a húsvét jegyében telik, készíthetünk majd kisbárányt és gyakorolhatjuk hagyományos tojásdíszítő-minták készítését — avat be minket Rajnai Virág múzeumpedagógus a piknik részleteibe. — Az év első nagyrendezvénye azért is különleges, mert működés közben láthatóak majd a kuriózumnak számító Fowler-féle gőzgépek. Erre ebben az évben már csak július utolsó hétvégéjén, a Majorbéli Géptalálkozó alkalmával lesz lehetőség.

 

A közkedvelt családi kincskereső során tojásokra írt kérdéssort követve juthatsz majd el a helyes megfejtésekhez. A jó megoldásokért az Élménygazdaság kemencéjében sült húsvéti kalács és házitejből készült kakaó a jutalom.

A lovaskocsizás sem maradhat el, 14:00 órától pedig a Nagyváthy Néptáncegyüttes táncforgatagát láthatod, melynek végén hagyományos locsolási bemutatót is tartanak.

A nap folyamán a Majormúzeum minden kiállítása nyitva tart, köztük a tavaly nyílt Bakonyi Károly emlékszoba és a megújult Szőlészeti és borászati kiállítás.

— Az idei év során is csatlakozunk a Közösségek Hetéhez, lesz alkonyati tűzgyújtás a Múzeumok Éjszakáján, kétgépes gőzekés szántás a Majorbéli Géptalálkozón, csatlakozunk a Kulturális Örökség Napjaihoz, megtartjuk Kisállatbemutatónkat és Márton napi őszbúcsúztatónkat a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében. A tradicionális nagyrendezvények sorát szeretnénk bővíteni egy decemberi Luca napi kézműves vásárral — sorolja a 2023-as év várható programjait Virág. — Népszerű múzeumpedagógiai programjaink a gyapjúfeldolgozás témájához köthető új foglalkozásokkal bővülnek, terveink szerint megújul honlapunk és elindul új közösségi média felületünk az Instagramon.

Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

Az idei év is tartogat újítást a kiállítások tekintetében is, hiszen megnyitják a látogatók elől eddig elzárt udvarukat. A múzeum gyűjteménytári helyiségeit látványtárrá alakítják és a közönség számára is látogathatóvá teszik.

 

Keszthelyre tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva