Krausz Andrea | 2022.10.03. 15:00
Özönlenek a hatalmas pontyok a balatoni bojlis horgászversenyen
A szeptember 30-tól október 8-ig zajló X. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny eddigi rekordja egy 26,550 kg-os hal. A megmérettetés első negyedében már 16 csapat büszkélkedhet 10 darab 9 kg fölötti ponttyal.

Szeptember 30-án 11 órakor rajtolt el a Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny, amely idén ünnepli 10-dik évfordulóját. A 190 órán át tartó küzdelem során a résztvevők tó legnagyobb pontyait igyekszenek horogra akasztani. A Balaton 30 településén 113 csapat vert sátrat a parton, hogy éjjel-nappal figyelje a horgászbotokat.

Badacsonyban fogták az idei verseny eddigi legnagyobb tőpontyát

Jelenleg a Badacsonyörsön táborozó X Carp Team vezet 171,5 kg-os összfogással.

Október elsején a Pontycentrum I. csapata egy 26,550 kilogrammos tőpontyot fogott ki Badacsonyban. Ez eddig a legnagyobb hal a X. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyen. A fogás nem sokkal éjfél előtt érkezett. – Lefekvés előtt volt egy csippanás – mesélte a csapat egyik tagja. – Először azt gondoltuk, hogy 12 kg körüli, aztán a szákolásnál megláttuk, hogy milyen nagy feje van. Ekkor már tudtuk, hogy ez egy óriási ponty lesz.

Őszintén szólva ekkora halat még soha nem fárasztottam a Balatonban

– mondta a profi pecás.

A X. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny eddigi legnagyobb halát a Pontycentrum I. csapata fogta: 26,550 kg.
Fotó: NBBH – hivatalos

Csak a 9 kg fölötti halak számítanak

A maratoni hosszúságú megmérettetés végén a 10 legnagyobb hal össztömege alapján hirdetnek majd győztest, ráadásul csak a 9 kiló feletti pontyok számítanak majd be a végeredménybe. Ez nem mindennapi kihívást jelent a résztvevők számára. De úgy tűnik sok helyen csak úgy özönlenek a halak a pecások szákjába.

A verseny első negyedében eddig már 16 csapat büszkélkedhet 10 darab 9 kg fölötti ponttyal.

Kiegyenlített a küzdelem az északi és déli csapatok között, egyenletesen erősödnek a számok mindkét oldalon.

A szeptember 30-tól október 8-ig zajló bojlis horgászverseny eddigi rekordja egy 26, 550 kg-os hal, amit Badacsonynál fogtak.

Éjszaka és esőben is folyamatos a horgászat
Fotó: NBBH – hivatalos

Naponta díjazzák a legnagyobbat

2021-ben fogták meg a verseny történetének legnagyobb halát. Balatonakaliban akasztották horogra, a súlya pedig 31,8 kg volt. Tavaly két darab 30 kg fölötti ponty is szákba került. A szervezők külön díjazzák a napi legnagyobb halakat az északi és a déli parton, valamint az összetett verseny legnagyobb halát. Van még egy “jackpot” kategória is, melyben az eddigi versenyek legnagyobb pontyáért is jár egy díj.

Nyitókép: NBBH – hivatalos

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva