likeBalaton.hu | 2021.05.04. 17:00
Rekordszámú utas közlekedett a balatoni kompokon és hajókon május első hétvégéjén
A Balatoni Hajózási Zrt, csaknem 15 ezer utast szolgált ki a kompokon és a legforgalmasabb balatoni útvonalakon közlekedő személyhajókon május 1-jén és 2-án. A BAHART bizakodva tekint a 2021-es balatoni szezon elé.

A BAHART felkészülten várta a vendégeket, nagy befogadóképességű személyhajókkal, katamaránokkal és 3 komppal szállította az utasokat – áll a cég közleményében. Május első hétvégéjén a BAHART településeket összekötő menetrendi hajójáratait és a sétahajó szolgáltatást mintegy 4400 utas vette igénybe.

Az ekkor megszokott legforgalmasabb útvonal a Fonyód és Badacsony közötti volt, ahol mintegy 3500 főt szállítottak a vállalat katamaránjai.

Szántódrév és Tihanyrév közötti kompjárat szombaton rekordot döntött: közel 8000 fő, 900 kerékpár és 2500 személygépkocsi vette igénybe a Balaton két partja között.

Ez a látogatószám nemcsak az idei évben számít kiemelkedően magas forgalomnak, hanem a korábbi évek hasonló időszakához mérten is. A teljes hétvégén összesen több, mint 10 ezer fő és csaknem 3500 gépjármű választotta a társaság kompjait.

10 ezer ember utazott május első hétvégéjén a balatoni kompokon
Fotó: BAHART – hivatalos

 

A cég bejelentette: a tradíció és modernizáció jegyében nagyszabású programsorozattal, látványos aktivitásokkal, felújított hajókkal ünneplik a balatoni hajózás 175. jubileumát, a szezonkezdést ünneplő eseménye május 22-én lesz.

Nyitókép: BAHART/Zátonyi Gergely

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva