Krausz Andrea | 2022.08.10. 16:00
Rongálás a Balaton környéki várban – Kerekiben nyomoznak
Rongálás történt a dél-balatoni térség megmaradt kőváránál, Kerekiben. A helyiek 100 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel az informátoroknak.

Rongálás miatt tettek feljelentést Kereki várral kapcsolatban. A déli part egyik legromantikusabb kirándulóhelyén a napokban adták át a vár köré épített látogatói járdát és pihenőteraszt,

amit ismeretlenek az első adandó alkalommal összefirkáltak.

Rongálás történt a balatoni térség egyetlen megmaradt kőváránál, Kerekiben, valaki összefirkálta az új fa járdát és panorámateraszt.

Rongálás nyomai a balatoni várnál, összefestékezték az új járda korlátait
Fotó: Facebook/SEFAG – somogyi erdők

 

A közel 60 millió forintos beruházás projektje a Magyar Természetjáró Szövetség konzorciumvezetésével, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. és a SEFAG Zrt. konzorciumi tagságával valósult meg. A SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. Facebook oldalán azt írta, hogy az összefirkált elemeket ismét le kell bontatniuk, majd csiszoltatni és festetni. Az ügyben pedig megtették a feljelentést és ha bárkinek van információja az elkövető személyéről, kérik, hogy tájékoztassák a SEFAG munkatársait.

A balatoni várban történt rongálás miatt a helyiek is felháborodtak

A középkori vár kedvelt úticél a túrázók körében, de az erdővel körülvett romokat nehezen lehetett megközelíteni. Ebben segített a most megépített biztonságos fa járda, valamint a panorámaterasz, ahonnan szép kilátás nyílik a környékre.

Kereki polgármestere is felháborodott a balatoni vár megrongálása miatt. Közösségi oldalán azt írta, hogy az illetékesek a feljelentést megtették, ő pedig ötvenezer forint nyomravezetői jutalmat ajánlott fel annak, aki érdemi információval tudja segíteni, hogy a tettes megkerüljön és megbűnhődjön azért, amit tett.

Hozzá még két személy csatlakozott pénzfelajánlásokkal, így a nyomravezetői díj 100 ezer forintra bővült.

Nyitókép: Facebook/SEFAG – somogyi erdők

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva