likeBalaton.hu | 2021.08.21. 17:00
Sokan töltik a hosszú hétvégét a Balatonnál – mutatjuk!
Pénteken tűzijáték, szombaton pedig igazi strandidő várta a vendégeket a magyar tengernél. Siófok, Keszthely és Balatonfüred kiteheti a "megtelt" táblát. Képes beszámolónkban megmutatjuk, mennyien vannak a tónál.

Siófok

Megtelt Siófok a hosszú hétvégére. A városban sokan vásároltak, sétáltak és szombaton igazi strandidő várta a fürdőzőket. Az Aranyparton kora délután nem volt parkolóhely. A 30 fokos hőségben 22 fokos vízben lehetett pancsolni.

Hamar ellepték a strandolók az Aranypartot
Fotó: Krausz Andrea

Sokan vízisíztek, SUP-oztak, a strandi éttermek és büfék tele vannak vendégekkel, jórészt magyarokkal. Programokban is bővelkedik a város, augusztus 20-án több helyszínen is láthattunk tűzijátékot, a Plázson minden nap koncertek és bulik várják a fiatalokat, a hajóállomáson pedig vasárnapig tart a Bor és Kenyér Ünnepe.

Sorbanállás augusztus 21-én egy lángosozónál, Siófok-Szabadifürdőn
Fotó: Krausz Andrea

Balatonszemes

Balatonszemest a hosszú hétvégén a Bujtor Filmfesztivál mozgatja. A filmes programokon kívül szombaton az önkormányzat is készült az államalapítás ünnepére. Az augusztus 20.-i rendezvények azonban kifárasztották a helybelieket, mert a késő délelőtti órákban elég kihaltnak tűnt a település. A Vígadó strandon is bőven lehetett napozóhelyet találni. Könnyen leteríthettük a takarót, törölközőt. A strandolók tisztes távolságot tudtak tartani egymástól.

Balatonszemesen hiába volt kánikula, délelőtt alig lézengtek a strandon Fotó: Turbéki Bernadett

Pénteken este a tűzijátékok után az egész déli parton megnövekedett a forgalom. A gyalogosok és az autósok egyaránt tudtak különleges helyzeteket előidézni, amely forgalmi dugóhoz vezetett. Szombaton gyaníthatóan azok strandoltak, akik az állami ünnep estéjén korábban lepihenhettek.

Akik tegnap nem buliztak, hamarabb megjelentek a strandokon Fotó: Turbéki Bernadett

Keszthely

A városi programok rengeteg látogatót vonzanak a hosszú hétvége második napján is a Sétálóutcára és a Festetics-kastélyba. A palota programjai ingyenes látogathatóak, a parkban játszóház, lovas, agarász, lovagi-bemutatók várják az érdeklődőket.

A Sárkányos Lovagrend lovagi bemutatója

Augusztus 20-án a átlépte a hatezret a kastélyba látogatók száma.
Szinte minden keszthelyi cukrászda repertoárjába vette az Ország tortáját, amelyről itt olvashatsz bővebben.

A város parkolói megteltek, sokan bicajoznak a Balatoni Bringakörúton, és a biciklitárolókban hagyott kerékpárok számából arra következtetünk, sokan a strandra is két kerékkel jöttek.

A Balaton-parti sétányon a tegnap esti tűzijátéknéző tömeghez képest csak lézengenek az emberek, mindenki a strandokon pihen. Nézd, ilyen volt a tegnapi égi fényfestés:

A Városi Strandon mai is folytatódnak az Aktív strand programok, szombaton a déli órákban a sportpályák helyett az árnyékos részeket és a vizet vették célba az itt pihenő vendégek.
Azt gondoltad volna, hogy az idei nyár egyik kedvelt vízimadara a flamingó lesz a Balatonnál?

A hattyúk és a flamingók is szeretik a keszthelyi Városi Strandot
Fotó: Mihály Szilvia

A közel 30 fokos meleget a 22 fokos vízben azért ki lehet bírni, van, aki SUP-on evezett, de a legtöbben csak ejtőznek a tóban. A strandon egy Balaton alakú medencében is fürdőzhetünk, nézd:

Balaton alakú medence a
Fotó: Mihály Szilvia

Kattints ide, és tudd meg, milyen programok várnak rád a hétvégén Keszthelyen.

Balatonfüred

Balatonfüred a hosszú hétvégén megtelt kiránduló turistákkal és borozni vágyó nyaralókkal, ahogy a nyár többi napján. A Füredi Borhetek még javában zajlik, a Tagore sétányon felállított bódékban a Csopak-Füredi borvidék legfinomabb borait kóstolhatjuk még egy hétig.

Sokan érkeznek hajóval a Füredi Borhetekre
Fotó: Szücs Ildikó

A sétány most a szombati napon nem csak sétálókkal, bicikliző és rollerező párokkal, családokkal van tele, hanem lelkes borkóstolókkal is. Igazi strand idő lévén az Eszterházy strandon is sokan élvezték a nyári meleget és balatoni pancsolást.

Fürdőzők az Eszterházy strandon augusztus 21-én
Fotó: Szücs Ildikó

Nézd meg képeinket:

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva