borsonline.hu | 2020.08.22. 17:00
Legyen Bujtor sétány Balatonfüreden!
A műsorvezető szerint még több magyar hírességről kellene köztereket elnevezni idegen ajkú, sokak számára ismeretlen művészek helyett.

Nagyobb figyelmet szentelne hazánk ikonikus alakjainak Szebeni István

A nézettségi listákat vezető Tények műsorvezetője Balatonfüreden sétálgatott kisfiával, az 5 éves Patrikkal a Tagore sétányon, ahol a többi közt a 2009-ben elhunyt színészlegenda, Bujtor István szobra is található. Istvánban a pihenés közben egy igen elgondolkodtató kérdés merült fel, miszerint miért nem az ország Ötvös Csöpijéről nevezték el az utat egy, a magyarok többsége számára ismerten hindu költő helyett.

Vajon mi köze volt Bujtor Istvánnak a tihanyi bencésekhez? Itt kiderül!

– Lehetne akár más híresség is a névadója a sétánynak, de tény, hogy Bujtor neve összeforrt a Balatonnal – vallja a műsorvezető.

– Bevallom, Ra­bind­ranáth Tagoréról tudom, hogy egy híres hindu költő, de én ma­gyar vagyok, és a Jókai vagy Bujtor sétány név sokkal többet jelentene. Tényleg érdekelt az emberek véleménye, hogy miért ne lehetne akkor inkább Bujtor Istvánról elnevezni a sétányt, főleg, ha már ott a szobra? Nem bántani szeretném ezzel Tagorét, sokkal inkább előtérbe helyezni azt, hogy legyünk büszkénk a nagyjainkra – írja a borsonline.hu.
– Emlékszem, ott volt a Me­gyeri híd esete: sokan azt szerették volna, ha Hofi Gézáról nevezik el az építményt. Többen kampányoltak ellene, amit nem értettem, mivel – ahogy Bujtor – ő is egy ikon nemzetünk számára. Nagyon örültem, hogy a követőim szinte kivétel nélkül egyetértettek az ötletemmel – mesélte Szebeni, aki azt is elárulta, mit jelent 5 éves fia számára Bujtor szobra.

Jelenleg is zajlik a Bujtor István Filmfesztivál, holnapig még becsatlakozhatsz a programba, itt találod a részleteket!

Nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre.Magyarország leghíresebb és leggyönyörűbb sétánya a világszép Tagore sétány,…

Közzétette: Szebeni István – 2020. augusztus 7., péntek

 

Nyitókép: TV2 hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva