likeBalaton.hu | 2023.04.03. 09:00
Balatoni időjárás az április 3-i héten és húsvétkor
A balatoni időjárás részletei az április 3-i héten és húsvétkor.

Orvosmeteorológia

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.

 

 

Balatoni időjárás az április 3-i héten és húsvétkor

 

Április 3., hétfő

Nyugaton és keleten csökken a felhőzet, többórás napsütésre számíthatunk. Az ország közepén összeáramlási zóna alakul ki, itt tartósan borongós, erősen felhős lesz az ég, és záporok, hózáporok is kialakulnak. Erős, olykor viharos lesz az északi szél. Reggel már néhol fagyhat, délután is csak 5-10 fok lesz.

Április 4., kedd

Eleinte változóan felhős lesz az ég, majd kelet felől erős felhősödés valószínű. A Tiszántúlon szórványosan fordul elő vegyes csapadék (hó, havas eső, eső). Reggel már országos fagy lehet, délután is csak 7 fok valószínű.

Április 5., szerda

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és szórványosan fordulhat elő eső, szitálás, a hegyekben havas eső. Marad a hűvös, reggel még gyengén fagyos idő. Délutánonként 6-12 fok ígérkezik.

Április 6., csütörtök

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és szórványosan fordulhat elő eső, szitálás, a hegyekben havas eső. Marad a hűvös, reggel még gyengén fagyos idő. Délutánonként 6-12 fok ígérkezik.

Április 7., péntek – nagypéntek

10 fok lesz a legmagasabb nappali hőmérséklet, hajnalban akár 2 fokig is lehűlhet a levegő. Eső és zápor, borongós idő várható.

Április 8., szombat – nagyszombat

Nagyszombaton picit melegebb lehet a hőérzetünk, 11 fok várható napközben, de a nap csak ritkán bújik elő és ismét számítani kell záporokra, zivatarokra.

Április 9., vasárnap – húsvétvasárnap

Húsvétvasárnap tovább melegszik a levegő, reggel 5, napközben akár 13 fokot is mérhetünk és a napot is egyre gyakrabban láthatjuk, azonban ezen a napon se felejtsük otthon az esernyőt, mert záporokra továbbra is számítani lehet.

Április 10., hétfő – húsvéthétfő

A hőmérsékletek húsvéthétfőn is az előző naphoz hasonlóan alakulnak, azaz 15 fok is várható napközben, s nem lesz eső az előrejelzés szerint. Bátran tervezzünk szabadtéri programokat, de készüljön réteges öltözékkel, mert a napsütéses órákat felhős időszakok is válthatják.

 

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: koponyeg.hu
Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva