Szaniszló Hajnalka | 2019.09.05. 12:00
Színes őszi balatoni programajánló erre a hétvégére
Itt van az ősz… mindannyian ismerjük a folytatást, de ez nem azt jelenti, hogy be kell bújnunk a négy fal közé, hiszen a Balaton körül ilyenkor is bőven van miből válogatni. Mutatjuk a legjobb elfoglaltságokat a hétvégére, amely bővelkedik a szüreti mulatságokban!

Ne feledd, hogy ha az alábbi listában nem találod meg a számodra megfelelő kikapcsolódási formát, tovább böngészhetsz a likeBalaton.hu oldalán.

Ide kattintva a teljes balatoni programkínálatot megtalálod.

PÉNTEK:
A gyönyörű, keszthelyi Festetics-kasély hangulatához válogatott classical crossover koncert lesz pénteken ezen a patinás helyszínen.

Vastag Csaba Badacsonytomajban az koncertet, ahol ezúttal nem nagyzenekarral, hanem egy meghittebb közegben, minimális hangszereléssel lép fel.

 

SZOMBAT:
I. Zalakarosi fociparádé most szombaton! Ismét mozgásba hozzák a strandfoci pályát, méghozzá úgy, hogy a 2019. évi strandszezon zárásaként bemutatják az I. Zalakarosi fociparádét.

A túra során feltárulnak előttünk Badacsony évszázadai, és mindent megtudunk a hegy természeti és kultúrtörténeti értékeiről. Ez lesz a Szegedy Róza nyomában-Reformkori nosztalgia túra most szombaton.

Ha nem akarsz lemaradni egy igazi, békebeli, családias hangulatú futóversenyről, hétvégén Sümegen a helyed!

Majka koncert a Tihany-Szántód rév vonalán a kompon! A WOW Hungary Komp színpadának 2019-ben ismét illusztris fellépői voltak, Majka pedig most szombaton dupláz a Balatonon.

A szüret az egyik legjobb dolog az őszben. Aki mégsem akar a szőlősorok között hajladozni, az a szeptember közepén megrendezésre kerülő, Szüreti Vigasságokon, Gyenesdiáson ízelítőt kaphat a szüret másik oldalából. Kézműves játszóház, szőlőpréselés- és mustkóstolás, valamint színes programok várja a vendégeket a gyenesi szüreten.

Népviseletbe és jelmezekbe öltözött táncosok vonulnak végig Balatonszárszó utcáin fogatokkal, hintókkal, majd indul a bál. Aki még nem próbálta a szőlőtaposást, annak ott a helye!

Szüreti mulatság Balatonszárszón / Fotó: Sonline

A Siófoki Állatvédő Alapítvány hagyományos kutyás találkozója a siófoki Kutyás Központban, ahol nem csak az örökbefogadott kutyusokat és gazdáikat, hanem minden leendő kutyást is szeretettel várnak. Egy lazulós nap, ahol mindenki jól érzi magát!

Szeptember első hétvégéjén kerül megrendezésre a szüreti mulatság a több százéves szőlőtermesztői és borkultúrával rendelkező egregyi városrészben Hévízen. A rendezvényt a szüreti felvonulás nyitja meg, lovasszekéren róják a város utcáit a résztvevők, de akár szőlőpréselést is kipróbálhatnak. A színes programok alatt pedig a must mellett különféle borokat kóstolhatnak. Az egregyi főzőversenyen bográcsban kell főzni egy tetszőleges ételt, sertéshús felhasználásával. A főzéshez 3 óra áll rendelkezésre. A főzéshez kizárólag gázégő használható.

Szigligeten, az iskola mellett elterülő parkban és környékén szeptember 7-én, szombaton az íjászversenyt tartanak.

Szombaton gyalogtúra lesz, benne a Szent György-hegy összes látnivalójával. Kilátópontok, bazaltorgonák teteje, Kőkapu-bazaltorgonák, Jégbarlang (Sárkány-barlang), elhagyatott Ify-kápolna (Emmaus). Az egyik legkalandosabb túra! Nem rohanunk, több helyen van lehetőség fényképezni, pár perces pihenőkkel mindenkit bevárunk.

Az Ábrahámhegy Triatlon a Balaton-felvidéki Triatlon Körverseny része, gyertek versenyezni és szurkolni a résztvevőknek!

Az Alma Együttes kezdetben felnőtteknek zenélt, de egy véletlen felkérés kapcsán olyan sikeres gyerekkoncertet adtak, hogy azon nyomban több másik felkérés is érkezett és rövid időn belül azon kapták magukat, hogy már csak szinte gyerekkoncertjeik vannak.

 

VASÁRNAP:

Szépkilátó félmaraton balatongyöröki indulással, az itt olvasható útvonalon át. Csodaszép tájon, dupla élmény vár ránk: gyönyörködteti a szemet és feltölti, valamint kellemesen elfárasztja a testet.

A magyar dal napja a magyar zene ünnepe és felhívja a figyelmet a magyar dalkincs értékeire. Presser Gábor ötlete nyomán életre hívott zenei rendezvény, melyet Siófokon, a Kálmán Imre Kulturális Központban Szeder koncertjével koronáznak meg.

 

EGÉSZ HÉTVÉGÉN VÁR:
Szeptember 6. és 8. között Balatonkenesén rendezik meg a Balaton Boat Show-t, amely Magyarország legnagyobb vízparti hajókiállítása. A rendezvényen vitorlásokat, elektromos és motoros hajókat, valamint vízi sporteszközöket is megnézhetünk majd. Színes program is várja az érdeklődőket. A kikötő bárteraszán érdekes információkat, beszélgetéseket hallhatnak az érdeklődők a Balatonról, hajózásról, vitorlázásról.

Balaton Boat Show 2018

Emlékeztek?Tavaly rekordszámú látogató volt kíváncsi a vízen és parton kiállított több mint 60 vitorlás, motoros és elektromos hajóra, valamint a számtalan vízi tevékenységgel kapcsolatos kiegészítőre.Ne maradj le! A 10% kedvezménnyel induló előjelentkezési időszak június 30-ig tart.

Közzétette: Balaton Boat Show – 2019. április 28., vasárnap

 

 

7. Keszthelyi Nemzetközi Verkli Fesztivál szeptember 7-én és 8-án! A zenélő automaták és szerkezetek története összekapcsolódott olyan nagy emberekkel, mint Leonardo da Vinci vagy a magyar Kempelen Farkas, s korábban kiterjedt iparuk volt szerte a világon. Ezen a hétvégi rendezvényen a verklimuzsika mellett fúvószenekar néptánc és dixiland band is lesz.

Fotó: Mihály Szilvia

Badacsonyi Szüret és felvonulás péntektől vasárnapig!
A régió egyik legimpozánsabb őszi rendezvénye, az idegenforgalmi szezon méltó zárása a Badacsonyi Szüret, amely egész hétvégén zenés és táncos, valamint gasztronómiai programokkal vár mindenkit. Az ünnep fő momentuma az ország talán leghosszabb és legszínesebb szüreti felvonulása, melynek forgatagában bemutatkoznak a helyi néptáncegyüttesek, fúvószenekarok, lovasok.

Fotó: Mihály Szilvia

Reptessetek egész hétvégén ha bírjátok! Aki akar, sátorban ott aludhat! Minden érdeklődőt szeretettel várnak! Próbáljátok ki egy modellrepülő irányítását, hiszen ezen a hétvégén Cserszegtomajon erre mind-mind lehetőségetek kínálkozik.

A Zala Springs Golf Resort ad otthont a 7. Magyar nyílt Mid-Amatőr Golf Bajnokságnak ezen a hétvégén. További részletek itt érhetőek el.

A sokéves tradíciónak megfelelően 2019 szeptemberében is különböző zenés-kulturális különlegességekkel és gyermekprogramokkal várják majd az érdeklődőket. Hatalmas érdeklődés kíséri a tihanyi szüreti rendezvényt. Huszárok, csikósok, rezesbanda, asszonykórus, utcabál, gyerekprogramok és vásári forgatag három napon át.

Szüreti program lesz Zamárdiban, a Szent Kristóf Pincészetben. Mindkét nap kézműves vásár és gasztromustra vendégkiállítókkal, kóstolóval. Bográcsozás, grillezés, borozás a kertben. Népi játszóház, arcfestő, lovaskocsikázás.

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Nyitókép: Olvasói fotó / Honti Lívia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva