Krausz Andrea | 2022.08.13. 08:00
Tandemtúra indult a Balaton körül látássérülteknek
Tandemtúra, flashmobok, faültetés és gasztronómiai programok is szerepelnek a Mozdulj! Közhasznú Egyesület 11. alkalommal megszervezett programjában. A látássérültek és kísérőik ezúttal művészi vénájukat is megmutatják.

A tandemtúra augusztus 12. és 17. között zajlik látássérültek és látó önkéntesek részvételével, körben a Balatonon. A programsorozat pénteken Szántódon vette kezdetét, ahol a szervezők a hagyományoknak megfelelően emlékfát ültettek.

– Látássérültek és látók együtt 70 fővel, 25 tandemkerékpárral indultunk útnak.

Szólóbringások is szép számmal tartanak velünk, így kisebb kisebb tömegnek tűnünk majd a balatoni bringaúton – mondta a likeBalaton.hu-nak Dr. Tálos Marianna, a Mozdulj! Közhasznú Egyesület elnöke.

A Tandemtúra 11. alkalommal zajlik a Balaton körül.

A Tandemtúrán segítőkkel tekerik körbe a Balatont
Fotó: Turbéki Bernadett

Tandemtúra a művészet jegyében

A sport és a művészet is nagyon jó célt szolgál az esélyegyenlőség megteremtésében, így idén a szervezet mottója így hangzik: Tandemezzünk együtt, a művészet hullámain, a Balaton körül!

– A bringások között vannak művészi vénával rendelkező emberek, akik szívesen énekelnek, vagy verset mondanak egy-egy ilyen fellépés alkalmával.

Az idei sportprogramot öt helyszínen egészíti ki művészeti bemutatkozás.

Szombaton 11 órakor Balatonfüreden, a mólónál egy flashmob keretében, vasárnap Siófokon a Nagystrandon, az óriáskerék alatt tartunk egy kis szabadtéri művészeti programot. Vasárnap még Balatonlellén a könyvtár előtt, este pedig Fonyódon találkozhatnak velünk az érdeklődők.

A Fonyódi Művelődési Központban bemutatjuk a tavalyi tandemtúráról készített filmet,

ami szerepelt a fogyatékkal élők filmfesztiválján. Hétfőn este Keszthely főterén is programmal várjuk az arra sétálókat. A többi között elhangzik Kiss Barna, a Nemadomfel együttes művészeti vezetőjének Tandemszerelem című szerzeménye, de énekesek, zenészek, előadóművészek, mesemondók, versmondók, zongoraművészek is megmutatják magukat – mondta Tálos Marianna.

Őt balatoni helyszínen mutatkoznak be a tandemtúra közben
Fotó: Facebook/Mozdulj! Közhasznú Egyesület

Te is szívesen utaznál a Balatonnál?

Tervezd meg az utazást!
:

Rengeteg felajánlás érkezik

A főszervező elmondta, hogy a túra nem csak arról szól, hogy ők körbetekerik a Balatont. – Az esélyegyenlőség eszmeiségét visszük tovább, és utunkon szeretnénk minél több civil szervezet képviselőjével, vagy a települések polgármestereivel találkozni. Ezúttal is számos felajánlást kaptunk. Kajak-kenu, sárkányhajózás és más érdekességek is szerepelnek a felajánlások között.

Badacsonyban például kisvonatozás vár ránk egy borkóstoló kíséretében, miközben megismerhetjük Badacsony tájegységét.

A “Kis Itália” nevű program során pedig egyik támogatónk egy gasztronómiai program keretében virtuálisan kalauzol el bennünket Olaszországba – emelte ki Tálos Marianna.

Nyitókép: Turbéki Bernadett 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva