2019.12.09. 19:00
Tarnabodi gyerekeknek is gyűjtöttek ajándékot a siófoki Mikuláshajón
A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) 2019-ben is egy nemes ügy mellé állt és segítette a rászoruló családokat! A siófoki Mikulás Gyerekhajó indulása előtt átadták összegyűjtött ajándékaikat a Mikulásgyár képviselőinek!

A dolgozók és utazóközönség körében meghirdetett akcióval csatlakozott a BAHART az ország legnagyobb karitatív akciójához, a Mikulásgyár által szervezett gyűjtéshez. Az összegyűlt ajándékokat december 8-án a siófoki Mikulás Gyerekhajó indulása előtt adták át a BAHART munkatársai a Mikulásgyár képviselőinek. Az adományokat a „Nagyszakállúra” várakozó gyerekek és önkéntesek segítségével tették a Mikulásgyár autójába.

A Bahart adományai a Mikulásgyárba kerülnek (Fotó: Bahart)

– Az adományok egy részét Budapestre szállítjuk, a Millenáris Parkban felállított adománygyűjtő központba, másik részét pedig egy Heves megyei településre, a tarnabodi általános iskolába visszük – mondta Éskovács Péter a Mikulásgyár sajtófőnöke. – Az oktatási intézménybe közel száz gyerek jár, akik sajnos csak ritkán jutnak el nagyobb könyvtárakba, könyvesboltokba, mert a közlekedés meglehetősen nehézkes a településen. Buszjárat hetente csak néhányszor indul a nagyobb települések felé, a legtöbb családnak pedig autója sincsen. Emellett fontos, hogy a gyerekek átérezzék a jótékonyság és a szolidaritás fontosságát. Ezért is örültünk annak, hogy a BAHART a tematikus Mikulás Gyerekhajójára szervezte az adományok gyűjtésével kapcsolatos akciót. A gyerekeket, akik segítették a gyűjtést, a Mikulásgyár jutalomban részesítette. A Jótékonysági Receptműhely segítségével elkészítették a finn Mikulás, Joulupukki kedvenc, kékáfonyás süteményét, amellyel kedveskedtek a gyereknek – foglalta össze Éskovács Péter.

Fotó: Krausz Andrea

Az idei már a negyedik alkalom, amikor a BAHART gyerekeknek szóló Mikulás Gyerekhajót indított a Balatonon. A 2016 óta minden évben megrendezésre kerülő tematikus hajóprogramnak stílusosan a Szent Miklós hajó biztosított helyszínt. A Mikulás teli puttonnyal érkezett, a gyermekeket ajándékcsomaggal várta a fedélzeten.

– Jó érzés látni, hogy évről évre ilyen sok ajándékot tud társaságunk felajánlani, csatlakozva ezzel a Mikulásgyár által szervezett gyűjtéshez. Dolgozóink és utasaink immár negyedik éve fognak össze a jó cél érdekében, hogy mosolyt csaljanak a rászoruló gyerekek arcára – emelte ki Dónucz László, a Balatoni Hajózási Zrt. értékesítési- és forgalmi igazgatója.
– Fontos szempont számunkra, hogy a hatalmas népszerűségnek örvendő BAHART Mikulás Gyerekhajót minden évben egy nemes ügyhöz kapcsolódva indítsuk, így tágabb környezetünknek is meg tudjuk mutatni, hogy a turisztikai szolgáltatás-kínálat bővítése mellett a társadalmi szerepvállalás terén is elkötelezettek vagyunk. Örömmel tapasztaljuk, hogy jelentős számú utazóközönséget vonzanak szezonon kívül indított tematikus programhajóink. Sikerük bizonyítja, hogy lehet és érdemes a Balatonon a nyári időszakon kívül is tartalmas programot kínálni – nyilatkozta Dónucz László.

Nyitókép: Bahart

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva