likeBalaton.hu | 2022.02.22. 10:00
Télen is várnak a vizes kalandok a Balatonnál
Februári evezés, fürdőzés a Balatonnál? Nem lehetetlen, gyere, mutatjuk, hol tudsz csobbanni vagy lapátolni.

Csobbanj télen is

Tudtad, hogy a Balaton környékén több meleg vizes fürdőhely és menő uszoda várja a téli strandolókat?

Igal

Télen is megmártózhatunk az Igali Gyógyfürdőben, ahol élvezhetjük a 651 méter mélységből feltörő 81 °C-os csodálatos gyógyhatással rendelkező gyógyvíz áldásos hatását, és még szaunázhatunk is.

Zalakaros

A Balaton közeli családi élményfürdőben beltéri csúszdapark és a gyógyvizes medence mellett fűtött tengervízben is lubickolhatsz. Úszkálj, próbáld ki az élménymedencéket, a vízipiszolyokat és a szaunákat is. A gyermekek részére is kialakítottak egy szaunaoázist és sószobát, így a kicsik is belekóstolhatnak a wellessezésbe.

A beltéri medencékben egész évben strandidő van
Fotó: Zalakaros, hivatalos sajtófotó

Hévíz

A Hévízi-tó vize nem hűl 24 fok alá, érdemes kiúsznod a tó szabadtéri részére is. Varázslatos látvány és érzés a párapaplanba rehtőzött vízben a tavirózsák között lebegni, nem csak a lelked töltődik fel, a fájós hátad is meggyógyul. A hévízi kúra a tóban fürdésre épül, de gyógytorna, gyógymasszázs, súlyfürdő, iszappakolás és különböző fizikoterápiás kezelések egészítik ki az igénybe vehető szolgáltatásokat, ezek együtt biztosítják az akár hónapokig tartó tünetmentességet. Tudj meg mindent a súlyfürdőről!

A tó nem egy átlagos strand, a pihenni, gyógyulni vágyóknak ajánljuk, gyerekek számára nem javasolt a fürdőzés.

A tó vize télen sem hűl ki
Fotó: heviz.hu

Szigliget

A szigligeti strandon működő szauna jeges csobbanómedencéje a Balaton, így ha itt forrósítod fel magad, akkor a tó vize fog visszahűteni. Garantáltan felejthetetlen élményben lesz részed.

Veszprém

A veszprémi sportuszodában nem csak úszó-, hanem wellnessmedencék is várnak. A pihenést és feltöltődést a wellnessközpont szaunavilága is segíti.

Evezés

Télen a viharjelzés hiánya miatt a Balatonon nem szerveznek evezéseket, de a környéken hódolhatsz kedvenc nyári sportodnak, még a SUP-odat is felfújhatod. Öltözz rétegesen, a legjobb a vízhatlan ruha, vegyél fel mentőmellényt, legyen nálad termoszban meleg ital és vízálló tokban fényképezőgép vagy telefon, mert lélegzetelállító képeket készíthetsz.

Hévíz-patak

A Hévíz-patakon novembertől márciusig szerveznek vezetett kajak, kenu és SUP túrákat. A patak vize lassan hűl le, ahogy távolodsz a tótól, úgy lesz egyre hűvösebb. A nyolc km-es táv nem megterhelő, családi és romantikus programnak is ideális. A túra során tavirózsák között lapátoltok, felfedezheted az érintetlen vízi világot, ha szerencséd van, különleges madarakat is láthatsz. Olvasd el élménybeszámolónkat!

Vadregényes a táj
Fotó: Jártó Bernadett, SUP the Lifestyle/hivatalos sajtófotó

Kis-Balaton

A fenékpusztai Kis-Balaton Látogatóháztól induló kenutúra során a Hévíz-patak folytatásán jutsz el a Diás-szigetre, itt áll Matula bácsi kunyhója. A két km-es evezés után egy rövid séta vár rád, visszafelé újra vízre szállhatsz. Evezés közben a nádasból felröppenő vízimadarakat is láthatod. Mi jégmadarat is láttunk evezés közben.

A Hévíz-patakon evezünk a Diás-sziget felé
Fotó: Mihály Szilvia

Tapolcai-tavasbarlang

Föld alatt evezni igazán nem mindennapi élmény, a tapolcai barlang ragyogó, átlátszó vizén csónakázni nem nehéz, a 180 méteres táv kisgyerekekkel is könnyen teljesíthető, helyenként a csónakot a faltól ellökve haladsz előre. 73 lépcsőfok vezet le az egész évben 20 fokos barlangba, 15 méter mélyen evezhetsz a város alatt, hihetetlen érzés. Mi kipróbáltuk, olvasd el.

Indulhat a túra
Fotó: Keszey Ágnes

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva