Mihály Szilvia | 2019.11.29. 14:00
Téli piknik Badacsonyban
Borkóstoló a Balaton közepén, rántott kakastaréj, hecsedli, csicsóka, borhabbal töltött fánkok, és természetesen újragondolt hagyományos téli ízek is várnak ránk szombaton.

A Balatoni Kör rendezvénysorozata Badacsonyba érkezik, ha még nem voltál télen piknikezni, ez a GasztroPiknik a legjobb lehetőség, hogy kipróbáld.
Tizenkét egész évben nyitvatartó étterem költözik a friss Terasz parkolójában felállított rendezvénysátorba, lesznek a kiállítók között cukrászdák és borászatok, és nem hiányozhat a kínálatból a kávé és a pálinka sem.
A helyi alapanyagokból készített ételek a téli időszak kínálatára épülnek. A csicsóka, hecsedli, káposzta, répa, cékla, sütőtök, gesztenye nagyon jó kísérői a kacsának, szarvasnak, borjúnak, de vállalkozó kedvű gasztrokalandorok békacombot és kakastaréjt is kóstolhatnak.
Mi már kóstoltuk a Villa Kabala lúdláb tortáját, a meghökkentő külső tömény csokoládé élményt rejt.

Fotó: Mihály Szilvia

Mutatjuk a szombati étlapot, előre szólunk, hogy üres gyomorral érdemes érkezni:

Kattints ide a részletekért!

A színpadi programok mellett a gyerekeket a Fanyűvő játszópark várja. Azt tudtad, hogy az ő játékaik régi hordók dongáiból készültek?

Fotó: Mihály Szilvia

A Balatoni Kör mindig kitalál valamit, egy egészen különleges kiegészítő programmal is készülnek szombaton.
A Balaton nem csak nyáron menő, vízre szállhatunk novemberben is, ha pedig már vízre szállunk, borozzunk úgy, ahogy még soha, hiszen téli borkóstolóra várják a vendégeket a Balaton közepén. Luszi – a Balaton egész évben üzemelő fűtött hajója – ad otthont a Balatoni körös borászoknak. Laposa Bence, Gyukli Krisztián, Söptei Zsolt, Egly Márk és Bujdosó Ferenc kínálja legjobb tételeit a fedélzeti borkóstolón.

November 30-án Badacsonyban a Balatoni Kör GasztroPiknik – Badacsony esemény mellett egy igazi különlegességgel készülünk! Borozz úgy, ahogy még soha: borkóstoló a Balaton közepén Luszi fedélzetén az alábbi borászokkal: Laposa Bence, Gyukli Krisztián, Söptei Zsolt, Egly Márk, Bujdosó Ferenc. ?Bővebb információ és jelentkezés: program@blyc.hu

Közzétette: Balatoni KÖR – 2019. november 10., vasárnap

Ha a hajózás, evés-ivás után túráznánk, de már nincs erőnk gyalogolni, a vulkáni hegyet Mercedes terepjárókkal is felfedezhetjük. Egész különleges élmény, ahogy a szőlősorok közül felbukkan a Balaton.

Fotó: Mihály Szilvia

Olvastad az előző évi badacsonyi Gasztropiknik élménybeszámolóját?

Az idén 5 éves Balatoni Kör egyik legfőbb célkitűzése a turisztikai régió egész éves működtetése, mozgásban tartása.
– Az elmúlt öt évre visszanézve elmondhatjuk, hogy jó úton járunk. A márciusi, szeptemberi és októberi hétvégék vendégforgalma is kiemelkedő volt az előző évekhez képest. A nyitva tartó helyek hétvégenként teltházzal működtek, a meghirdetett programokon annyi látogató volt, mint nyáron, és a szállások is megteltek. A téli hónapokra pedig itt a GasztroPiknik sorozat, a tavalyinál is több étteremmel, borászattal, programmal és ingyenes koncertekkel – mondta Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke.
Szombaton gyúlnak ki a badacsonyi ünnepi fények is, ez minden évben lenyűgöző látvány.

Fotó: Orbán Péter

Nyitókép: Orbán Péter

Készítette: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva