Mátételeki András/veol.hu | 2021.03.05. 18:30
Tiltott módon halásztak a Balatonnál: pénzbírságot kaptak
Egy nyugdíjas férfi törvénytelen módon halászott barátjával a Balatonnál, amiért a bíróság jogerősen pénzbüntetést szabott ki.

Minden, ami balatoni pecázás: szabályok, friss hírek, trükkök, nagy fogások, itt!

A Szombathelyen élő férfi tavaly március végén a kora délutáni órákban megjelent ismerősével a badacsonyörsi kempingben, majd csónakkal vízre szálltak. A parttól úgy két méterre megálltak a nádfal előtt, s leengedték az eresztőhálójukat, melyet madzaggal kikötöttek egy karóhoz. Másnap a 66 éves vádlott, K. F. és társa ismét kiment a vízre. Amikor kiemelték a hálót, csodálkozhattak, mert abban egyetlen hal sem volt. Még jobban meglepődtek, amikor a parton a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. halőrei várták őket. Jegyzőkönyvbe vették, hogy egyik férfinek sem volt engedélye az efféle halfogáshoz.

A pecázás szabályai egyébként a gyerekekre is vonatkoznak.

K. F. elismerte a bűncselekményt, de azzal védekezett, hogy találták a hálót, másnap pedig „ellenőrizték”, fogtak-e valamit. Azt vallotta, nem volt tisztában azzal, ki használhat halászhálót a Balatonon. A bíróság nem fogadta el a védekezését, mert közismert tény, hogy csak halászok foghatnak ezzel a módszerrel halat.

Tudtad, hogy a Fradi csapatkapitánya szenvedélyes pecás? Exkluzív interjú Lovrencsics Gergővel

A Tapolcai Járásbíróság társ­tettesként elkövetett orvhalászat vétségében mondta ki bűnösnek K. F.-et, akit jogerősen 120 ezer forint pénzbüntetéssel sújtott. Társát még tavaly májusban ítélték 240 óra közérdekű munkára ugyanezért a bűncselekményért.

Játssz velünk pecás kvízünkkel!

Fotó: Shutterstock

 

Forrás: veol.hu

Nyitókép: shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva