likeBalaton.hu | 2023.01.22. 08:00
Újra hóágyúznak Eplényben, de egyelőre még nem nyitnak ki a sípályák
Január 19-én nagy reményekkel kezdték meg a hóágyúzást a Síaréna Vibe Park pályáin, de az enyhülő időjárás miatt egyelőre még nem nyitja meg kapuit az eplényi síközpont.

Csütörtökön éjjel azzal a reménnyel kezdtek neki a hóágyúzásnak, hogy a hétvégén biztosan kinyitnak. Titkos vágyuk az volt, hogy már szombaton megnyitják az A1-es és T1-es pályákat – írták a Síaréna Vibe Park Facebook oldalán.

Mínusz 4 fokra van szükség

– Biztatóak voltak az időjárás-előrejelzések is. A valóság azonban kevésbé lett ideális ezekhez a terveinkhez. Tegnap kora délutántól, az előrejelzés is módosult. Sajnos „beenyhítettek” az időjárási modellek. A korábban beígért -4 fokos éjszakák helyett -1 fokot jósoltak. Hóágyúzás szempontjából ez sajnos nagyon nem mindegy – magyarázták a sícentrum szakemberei.

Mint kiderül, addig, amíg a hegytetőn -3 fok körül alakult a hőmérséklet, és viszonylag sok havat tudnak gyártani, addig a völgyben csak pár órát tudták működtetni ágyúikat.

Hiába van a felső 700 méteren átlagosan 40 cm hóréteg, a pálya alsó szakaszának közel 200 méterén, csak természetes, vékony hóréteg van.

Az A7-es pálya felső felére, és az 1/B pályára is jutott most a hóból, az előkészület is megkezdődött.

– Most úgy látjuk, hogy a hétfőtől várható felmelegedés után, lehűlés jön.

A pályák befejezéséhez szükséges munkálatokat is ekkor, a következő hét második felében tudjuk véghez vinni

– olvasható közösségi oldalon, és hozzáteszik, hóágyúzásra váró vizük rengeteg van a víztározókban, ezért úgy készülnek, hogy több pályával várják a síelőket.

Nyitókép: Facebook/Síaréna Vibe Park

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva