Szaniszló Hajnalka | 2021.08.06. 18:00
Unod már a vacak időt? Hétvégén igazi nyár lesz TOP 50 balatoni programmal!
Nyár, napsütés, vízbe csobbanás, vízibickli, fagyi, lángos, hekk, és persze színes programokkal is vár a Balaton. Hétvégi balatoni programajánló.

Időjárás a hétvégén

A sok napsütést kevés gomolyfelhő zavarja, és csak néhol fordul elő zápor, vagy zivatar. Erősödik a nappali felmelegedés

visszatér a hőség: délutánonként 30-36°C valószínű.

Most pedig jöjjön a hétvégi balatoni programajánló!

Augusztus 7., szombat

XIV. Révfülöp Blues fesztivál, Révfülöp, augusztus 5-7.

A hazai blues kimagasló képviselői zenélnek augusztus 5-7. között Révfülöpön a XIV. Révfülöpi Blues fesztiválon.

Pont Csopak nyitóhétvége, Csopak, augusztus 6-7.

Különleges, új kertmozi nyílik a Csopak Üdülőfalu területén. Péntek és szombat este díjnyertes filmekkel, beszélgetésekkel, vendégekkel, étellel és itallal várnak mindenkit.

Új időpontban! – 39. Lidl Balaton-átúszás – Féltáv (2,6 km) Balatonboglár

Egy frissítő családi sportesemény a magyar tengeren, ami nélkül nem múlhat el a nyár. Ha megfelelő az időjárás, idén 39. alkalommal rendezik meg a hagyományos Balaton-átúszást. Ezúttal egy rövidebb, 2,6 km-es távot is teljesíthetnek azok, akik nem tudtak megfelelően felkészülni.

Új időpontban! – 39. Lidl Balaton-átúszás, Balatonboglár

Egy frissítő családi sportesemény a magyar tengeren, ami nélkül nem múlhat el a nyár. Ha megfelelő az időjárás, idén 39. alkalommal rendezik meg a hagyományos Balaton-átúszást. Ezúttal egy rövidebb, 2,6 km-es távot is teljesíthetnek azok, akik nem tudtak megfelelően felkészülni.

E-bike túra Hévízen és Keszthelyen piknikkel

Ezen a piknikkel egybekötött kerékpártúrán olyan helyekre is könnyen eljuthatsz, amit autóból biztosan nem ismerhetsz meg. Ha elfáradsz, akkor pedig a bicaj elektromos rásegítője teker helyetted.

Zsebtenger Ruttkai Bori banda koncert, Balatonboglár

A Fonogram-díjas zenekar tagjai legújabb, Zsebtenger című albumuk és a korábbi lemezeik (Sárkányjárgány, Pizsamátor, Űrdöngölők) nyári slágereivel hívják kalandra a kicsiket és a nagyokat.

 

Egy csendes fürdőváros bűnös titkai, Keszthely

A korabeli bűnügyi hírek és tudósítások adják a „fekete séta” történeteit, amelyek a XX. század első évtizedébe kalauzolják el az érdeklődőket.

A füredi rabbi – Séta Balatonfüreden

A zsidóság tudományos kultúráját bemutató interaktív kiállítás és egyéb színes, érdekes program is várja minden hónapban az érdeklődőket Balatonfüreden, a Zsidó Kiválóságok Házában.

Baráti Kristóf és Würtz Klára szonátaestje, Veszprém

Hegedűművész és zongoraművész ad közös koncertet az Auer Fesztiválon szombaton este a Hangvillában.

Pannon Várszínház: A dzsungel könyve előadás

A veszprémi Pannon Várszínház előadásában augusztus 7-én A dzsungel könyve című musicalt láthatja a közönség az alsóörsi Strandszínházban. Az izgalmas és szép jelenetek zenei világa megrázó, felemelő és sokszor ellenállhatatlan humorral teli. A dalok, a szövegek ironikus rétege fergeteges szövegpoénokkal, kiemelkedő zenei stílusparódiákkal valósul meg. A dzsungel könyve azon ritka produkciók egyike, mely mindenekelőtt az ifjúságnak szól, ám életmodell-jellege minden korosztály számára alapvető felismeréseket, élményeket, katarzist nyújt.

Klassz a pARTon – hegedűkoncert, Keszthely

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás hegedűművészek ugyanolyan intenzitással zenélnek, ahogy élnek. A családi koncertbe a három nagyobb gyerek Hanna, Gáspár és Olga is bekapcsolódik. A Fő téri templomban lép fel a családi zenekar, a belépés ingyenes.

Békével jöttünk – Lakatos László és Musimbe Dávid Dennis közös estje, Balatonszárszó

A két fiatal stand-upos humorista igazi színes egyéniségek. Estjükön nem csak magukat mutatják meg, hanem életüket, családjukat is. Sok-sok történeten keresztül mesélnek arról, milyen józsefvárosi romaként és terézvárosi afrikaiként felnőni, élni Magyarországon. Megélni az előítéleteket bölcsen, viccesen, szeretve másokat. A közönség nem csak a két tehetséges fiatal sokszínű és izgalmasan humoros produkcióján, de önmagán is őszintén tud majd nevetni.

Mozart-est Érdi Tamás és a Grazioso Kamarazenekar előadásában, Siófok

A Cimbora Alapítvány, Érdi Tamás és Klassz a pARTon szervezésében Mozart estet tartanak Siófokon, a Fő téren. Érdi Tamás zongoristaként és a Klassz a pARTon! fesztivál művészeti vezetőjeként is fáradhatatlan akarattal és lelkesedéssel képviseli az általa megálmodott magas művészi minőséget.

Válaszfalak előadás Balatonbogláron

Bess Wohl friss darabja megértéssel és humorral beszél a szeretet vad, kiszámíthatatlan és sosem múló természetéről. Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Most új otthonban kezdenek új életet, hiszen a gyerekek felnőttek, élik a saját életüket. Vagy ez mégsem ilyen gömbölyű? Lehet, hogy ők is ugyanolyanok, mint bárki? Tele beteljesítetlen tervekkel, viszonzatlan érzésekkel, eltitkolt frusztrációkkal? A mama bedobja a bombát. Kezdődhet a romeltakarítás.

Ismerős Arcok koncert, Balatonlelle

Az Ismerős Arcok zenekar nagyszámú közönséget vonzó koncertjeivel népszerűsíti, tudatosítja az egyetemes magyar kultúra szeretetének fontosságát.

 

Be Massive Night – Plázs Siófok – Club

Augusztus 7-én a Be Massive csapata beveszi a Plázs Clubot.

Wannabe BEACH XXL – Best of 90’s & 00’s – Plázs – Siófok

A Wannabe BEACH a tavalyi varázslatos hangulatú estéi után ismét megeleveníti a múlt lüktető, páratlan hangulatát a Balaton partján.

Kowalsky meg a Vega a Viviera Beachen, Keszthely

Kowalsky meg a Vega élő nagykoncertjére várnak, gyere, és bulizz a keszthelyi Vivierán.

 

Augusztus 8., vasárnap

King of SUP BALATON CROSSING 15. – Balaton Átevezés, Balatonlelle

6 vagy 12 km-es távon evezheted át a Balatont SUP-pal, legyél te a tó királya, indulj a versenyen vagy a partról drukkolj a deszkásoknak.

Íjász találkozó és vásár, Paloznak

Augusztus 8-án íjászkodás, dobolás, előadás és vásár vár minden érdeklődőt a paloznaki Mágustanya. A vásározók portékái között megtalálható lesz a tradícionálistól a modern íjakig minden. Akit érdekel ez a sport találhat itt magának felszerelést, ruházatot, kiegészítőket és ajándéktárgyakat egyaránt. Délután 15:00 órától vendég: Ugray Adrián, aki bemutatja IX-X századi fegyvereit. Akiket a dobolás érdekel, 17:00 órától hangolhatják érzékeiket. Baranyi Kati vezetésével lélekemelő élményben lesz részük.

Gombócfesztivál, Balatonfűzfő

A Gombócfesztivál idegenforgalmi vonzerőként nyújt a Balatonfűzfőre látogatóknak tartalmas szórakozást, gasztronómiai élményt, gyermeknek-felnőttnek egyaránt kellemes, nyári kikapcsolódást.

ROBIN HOOD KALANDJAI – Nizsai Dániel előadás, Balatonfenyves

Ki ne hallott volna Robin Hoodról, a sherwoodi erdő lakóinak bátor vezéréről? A tréfára mindig kész, szabadságszerető bujdosók történetei 800 éve köztünk élnek és most a tisztelt nagyérdeműhöz is elérnek.

Zsebtenger Ruttkai Bori banda koncert, Balatonszárszó

A Fonogram-díjas zenekar tagjai legújabb, Zsebtenger című albumuk és a korábbi lemezeik (Sárkányjárgány, Pizsamátor, Űrdöngölők) nyári slágereivel hívják kalandra a kicsiket és a nagyokat.

Gálakoncerttel zárul az Auer Fesztivál, Veszprém

Mozart nyaral címmel ad közös koncertet Gilles Apap hegedűművész és a Mendelssohn Kamarazenekar vasárnap este a Hangvillában.

Zenenyár Alsóörs 2021

Az alsóörsi Református templom ad otthont a Református Zenenyár rendezvénysorozatnak 2021. július 17 – augusztus 16. között, amelyen komoylzenei koncerteket élvezhet a közönség.

Abba show, Balatonfüred

Polyák Lilla és Janza Kata Show zenekaros nagy koncert augusztus 8-án a Balaton Szabadidő Központ Szabadtéri színpadán. Az évtizedek elteltével is széles körben ismert és kedvelt ABBA együttes örökzöld slágereit adják elő. A produkció során felcsendülnek a legismertebb slágerek, melyek minden generáció számára minőségi szórakoztatást nyújtanak. A színésznők extravagáns ruhája és koreográfiája is a 70-es évek DISCO korszakába repítik vissza a közönséget.

A minőségi szórakozásról a Sturcz Szmollbend 8 tagú zenekara gondoskodik.
Esőnap nincs, rossz idő esetén a koncert ugyanebben az időpontban a Sportcsarnokban kerül megrendezésre.

Zene a Zöldben: Corpus Harsona Quartet

Az Artisjus-díjas rézfúvós kvartett a Jókai parkban ad ingyenes koncertet. A nemzetközi rézfúvós kamaraversenyeken és harsona fesztiválokon rendszeresen a kvartett formációk legjobbjaként végeznek. Koncerteztek az Egyesült Államokban, Japánban és Egyiptomban is. Három lemezüket a mai napig világszerte forgalmazzák. Michael Rath, angol hangszerkészítő mesterhangszereivel támogatja a zenekart. 2006-ban nekik ítélték a Magyar Csillag-díjat, valamint az Év Kamara Együttese címet.

 

Egész hétvégén látogatható programok

Lellei Borhét, Balatonlelle, július 30-augusztus 8.

A Balatonlellei Borhetet Villáműző Szent Donátnak, a szőlőhegyek védőszentjének tiszteletére rendezik meg a lellei szőlősgazdák minden évben. Idén július 30. és augusztus 8. között várják a borok kedvelőit.

Zalakarosi bor & gasztrosétány, Zalakaros, augusztus 2-8.

Bormustra a téren, ne hagyd ki a környék legfinomabb borainak és ételinek a kóstolását. Fürdőzés után úgyis sokkal éhesebb leszel, mint egy átlagos napon.

A klasszikus zene világhírű szereplői adnak koncerteket, Veszprém, augusztus 3-8.

A Mendelssohn Kamarazenekar idén hetedik alkalommal rendezi meg az Auer fesztivált a világhírű hegedűművész és hegedűpedagógus, Auer Lipót emlékére augusztus 3. és 8. között Veszprémben.

Zalai Borcégér – Keszthelyi Borünnep, Keszthely, augusztus 4-8.

Öt napra borutcává változik a Balaton-part. Zalai és környékbeli pincészetek, gasztronómiai különlegességek, kézműves vásár vár ránk.

Beach Fesztivál, Balatonfűzfő, augusztus 4-8.

2014 óta várja egy fergeteges buli Balatonfűzfőn a Beach fesztivál résztvevőit. Idén augusztus elején bulizhatunk nagyot a Fövenyesi Strand melletti Surf Beach-en.

Ábrahámhegyi bornapok, Ábrahámhegy, augusztus 5-14.

Koncertek, néptáncbemutatók, főzőverseny és persze zamatos borok várnak rád a színes forgatagban. Délelőtt strand, este borozás, ez a legjobb recept a nyaraláshoz.

A balatoni halászok napja és összművészeti fesztivál, Vonyarcvashegy, augusztus 6-8.

A többnapos rendezvénysorozat műsorai több helyszínen is zajlanak, a strandon, a Szent Mihály-dombon és kápolnában, a 40 halász emlékhelyen és a Balatoni halászok parkjában.

Fonyódi sörnapok, Fonyód, augusztus 6-8.

Balatoni Sörfeszt – Világos? A Fonyódi Sörfesztivál helyszíne a Vigadó tér a Kikötőnél.

Klassz a pARTon, Gyenesdiás, augusztus 7-8.

Érdi Tamás zongoraművész és muzsikusbarátai a rendezvénysorozat keretében felnőtt- és gyermekprogramokkal várják a zene rajongóit a diási játékstrandon. Koncertek Érdi Tamás zongoraművésszel és művészbarátaival a Diási Játékstrandon (esőhelyszín: Piactér)

Gyulai Attila: Női princípiumok – kiállítás a balatonfüredi Villa Gyetvaiban, Balatonfüred, augusztus 10-ig

Felbukkan a falakon Frida Kalho a maga szabálytalan szépségével és konvenciókat elutasító lényével, a szenvedélybetegséggel küzdő, tudást mérhetetlenül szomjazó Marilyn Monroe, de itt vannak a képzeletemben megszülető naívák és femme fatale-k is.

Hétvégi zenés programok Zánkán, augusztus 14-ig

A település a gyerekeknek is kínál szórakoztató programokat. Répa, retek, mogyoró – Interaktív gyermek előadás, Palinta Társulat gyermekműsora és Rudi bohóc is fellép.

Az én világom – fotókiállítás, Balatonfenyves, augusztus 15-ig

Kiállítás Máté Milán természetfotóiból Balatonfenyvesen, a községháza nagytermében. A berek vadvilága egyenesen lenyűgözi. Máté Milán fotókat készít, hogy saját élményeiből egy-egy pillanatot megmutasson azoknak is, akik nem lehetnek személyesen részesei a berek történéseinek: vidrák, jégmadarak, toportyánok, cigányrécék, vaddisznók, rókák, szarvasok és vadmacskák életébe segít bepillantani.

Orgona- és egyházzenei koncertsorozat Veszprémben, augusztus 15-ig

Tizenhatodik alkalommal szervezik meg az Árpád-házi Szent Margit-templomban a Nyári orgonavarázs elnevezésű koncertsorozatot.

Zenenyár Alsóörs, augusztus 16-ig

Az alsóörsi Református templom ad otthont a Református Zenenyár rendezvénysorozatnak 2021. július 17 – augusztus 16. között, amelyen komolyzenei koncerteket élvezhet a közönség.

Kisfaludy Színházi Nyári Esték,Balatonfüred, augusztus 19-ig

Várja a színház és kultúra szerelmeseit Balatonfüreden a Kisfaludy Színházi Nyári Esték programsorozat. Több helyszínen színházi előadásokat, koncerteket és meseelőadást is élvezhet a közönség.

Nyári programsorozat a zánkai strandon, Zánka, augusztus 20-ig

Hétvégi zenés programokkal, koncertekkel, strandmozival, élő adással várja Zánka az érdeklődőket július 3-tól augusztus 20-ig.

Tájházi szerdák, Balatonkenese, augusztus 21-ig

Minden szerdán egy népi mesterséget ismerhetnek meg az érdeklődők Balatonkenesei Tájházban. Utána kézműves játszóház várja a résztvevőket.

Levendulaszüret Kőröshegyen, Kőröshegy, augusztus 22-ig

Nem kell Franciaországig utaznod, hogy végtelen levendulamezőket láss! Kőröshegyen fantasztikusan hosszú időn keresztül és elképesztően nagy területen terem az illatos levendula.

Kőröshegyi levendulás Fotó: Krausz Andrea

 

Gyerekelőadások Tihanyban, augusztus 26-ig

Süsü, Maugli, Frakk, Ágacska és Hagymácska, Keménykalap és krumpliorr, Micimackó és Ludas Matyi is Tihanyban vendégeskedik idén nyáron. Pontosabban fellép a gyerekszínházi előadássorozatban.

Tihanyi Szabadtéri Játékok, Tihany, augusztus 28-ig

A 2004-ben elindított Tihanyi Szabadtéri Játékok idén július 2. és augusztus 26. között várja színvonalas előadásokkal a közönséget.

Richter Flórián cirkusz 2021, Zamárdi, augusztus 28-ig

Adrenalinnal dúsított cirkuszi show műsor nemzetközi díjnyertes produkciókkal, gyönyörű lovakkal, tevékkel, zebrákkal és Magyarország leghíresebb elefántjával, Szandrával.

Fotó: Richter Flórián cirkusz hivatalos

Fürdőélet a nagy háborúban, Keszthely, június 5-augusztus 29.

A Balatoni Múzeum vándorkiállítása visszarepít a múltba, a boldog békeidők hangulatos fürdőéletének változását mutatja be az első világháború alatt. Izgalmas, néha szinte sokkoló képek elevenítik fel dédszüleink életét.

Kiállítás Stekly Zsuzsanna tűzzománc munkáiból, Balatonföldvár, augusztus 31-ig

Különleges kiállítás Bajor Gizi Közösségi Házban.

Színe és fonákja kiállítás, Veszprém, szeptember 4-ig

Babinszky Csilla alkotásaiból nyílik kiállítás Színe és fonákja címmel. A kiállítás válogatást ad az alkotó életművéből. A tárlaton installációk, csendéletek, ceruzarajok és festmények is láthatók.

Klara and the Sun – kiállítás, Szentbékálla, szeptember 5-ig

A tárgy- és a képalkotás hagyományos művészeti médiumain túl a tudomány és a technológia aktuális eszközköszleteit felvonultató tárlat aktív részvételre invitálja a látogatókat. A kiállítás ingyenesen látogatható a mindenkori higiéniai előírásoknak megfelelően, csütörtökönként és péntekenként 11:00-23:00 óráig, szombatonként és vasárnaponként 8:00- 23:00 óráig.

Illatmúzeum Pannonhalmán, szeptember 5-ig

Magyarország első illatmúzeumában a látogatók elmerülhetnek a kozmetikai és gyógyhatású készítmények pannonhalmi fortélyaiban. A gyógynövényeket egészen a feldolgozási és csomagolási folyamatokig elkísérhetjük, miközben kezünkkel tapinthatjuk azokat különböző fázisaikban, a különleges illattölcséreknek köszönhetően pedig mindig friss aromákat köthetünk a megismert alapanyagokhoz. Ha érdekel a parfüméria és az illatok világa, vár a Pannonhalmi Főapátság Illatmúzeuma a történelem és a modernkor illataival.

The Frame – digitális fotóművészeti kiállítás, Tihany, szeptember 12-ig

2021. augusztus 2. és szeptember 12. között a tihanyi Rege Galériában lesz megtekinthető a hazánkban egyedülálló The Frame digitális fotóművészeti kiállítás. A tárlat egy állandóan változó világ leképezése: a kihelyezett digitális képkereteken random időintervallumonként cserélődnek majd a felvételek, így minden látogatónak más és más vizuális élményben lehet része.

„Balatonfüred borcímkék tükrében” – kiállítás megnyitó, Balatonfüred, szeptember 29-ig

Augsuztus 5-én este 17 órakor Fülöp Júlia és Csizmazia Darab József ünnepélyes keretek között átadják a Balatonfüredi Helytörténeti Gyűjtemény részére az összegyűjtött címkék másodpéldányait. Fazekas Gergő (The Majordesign) és Varga András (Lídia Borház) előadással egybekötött bemutatója a XXI. század számítógépes applikációkat tartalmazó borcímkéiről. A kiállítást megnyitja: Molnár Judit képviselő.

Legó kiállítás Tihanyban, december 31-ig

Vasúti közlekedés, űrjelenet, tengerparti nyaralás és a Mikulás birodalma. Ez csak néhány érdekesség, amelyet a tihanyi legókiállításon csodálhatsz meg.

Balatonfüred 50 – Kiállítás, Balatonfüred, 2021. június 5.-2022. január 9.

Képes történetek Balatonfüred várossá válásának első évtizedeiből. A kiállítás 2022. január 9-ig látogatható a Vaszary Galériában.

 

Nyitókép: Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva