likeBalaton.hu | 2021.02.11. 14:00
Valentin-napon is lefuthatod a Balathlon-t
A Balathlon olyan QR-kódos rendszerben kínál instant túrákat, amellyel bármikor teljesíthetjük azokat futva, gyalogolva vagy akár kerékpárral. Ha Valentin-napon közösségi futást nem is lesz, egyénileg, illetve párral így is mozoghatunk egyet a Balaton körül, és még érmet is kaphatunk érte.

A Balaton körüli távot – 208 km-t – egyben vagy egymástól független résztávokban is lehet teljesíteni, a 4 napos kihívás pedig 2 vagy 3 napos is lehet. A teljesítésnek nincs díja, ha viszont szeretnénk érmet kapni, akkor az érmet meg kell vásárolni. Minden szakaszhoz tartozik egyedi érem, valamint a 4 nap alatti teljesítésnek és a teljes kör egyben lejárásához is, vagyis 6 különböző éremfajta van.

A Balathlon honlapján tájékozódhatunk a feltételekről, láthatjuk hány aktuális nevező vagy résztvevő van, illetve inspirálódhatunk a már lezajlott teljesítésekből.

A résztáv lehet 33, 56, 58 és 61 kilométeres, valamint az egyben teljesítendő 208 km. Futhatunk vagy kerekezhetünk Balatonaliga és Fonyód között 58 km-en, majd Fonyód és Keszthely közötti szakaszon 33 km-t tehetünk meg. A harmadik szakasz 56 km Keszthely és Balatonakali közötti, végül 61 km a Balatonakali és Balatonaliga közötti táv.

Ha az egész 208 km-es távot szeretnénk lefutni, lebiciklizni vagy legyalogolni 2, 3 vagy 4 nap alatt, akkor a rajt bármelyik szakasz kezdőpontján lehet, ám az irány kötött, a szakaszok be vannak számozva. Kerékpárral a teljes kört egyben megtevők szintén a négy település közül bármelyiken rajtolhatnak, ám akik futva vagy gyalog teszik meg a Balathlon ultramaraton – röviden BUM – távot, nekik Keszthelyről van az indulás. Így a megterhelőbb szakaszokon még aránylag frissen tudnak részt venni a nevezők.

Aki tehát bolondul a futásért akár Valentin-napon is, az bármikor nevezhet a Balathlonra és bármelyik nap mozoghat egy jót a friss téli időben.

Nyitókép: shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva