2019.12.04. 19:00
Varázslatos fények a Balaton körül
Karácsonyi fényekbe öltöztek a Balaton körüli városok. Csopakon vasárnap kapcsolták fel a díszfényeket, Keszthelyen pedig még óriáskerékről is gyönyörködhetünk a város látványában.

A szeretet a legnagyobb ajándék – erről beszélt Ambrus Tibor, Csopak polgármestere és Tislér Géza református lelkész a Csonkatorony melletti, zsúfolásig megtelt parkban vasárnap este, ahol az ünnepi gondolatok után Szabó Zsófi kisiskolás segítségével felkapcsolták a messze földön híres, különleges karácsonyi díszkivilágítást.

A közösség erejét emelte ki Ambrus Tibor köszöntőjében. Úgy mondta, az advent és a karácsony nemcsak a családoknak, hanem Csopak egész közösségének is az egyik legszebb ünnepe.

– Éljük meg együtt a lehető legtöbb csodálatos pillanatot, és ünnepeljünk azokkal, akik fontosak számunkra. Merítsünk erőt a szeretetből, amiből adjunk másoknak is, és töltsünk minél több időt szeretteinkkel, barátainkkal – fogalmazott a polgármester, és békés várakozást, bensőséges adventet kívánt minden csopakinak.

– Elindul az ünnep, a karácsonyvárás, ez történik a szívekben is, ami igazán emberivé tesz minket – hangsúlyozta Tislér Géza. A református lelkész Gárdonyi Géza írót idézve a pénzről úgy mondta, minél többet költünk belőle, annál kevesebb marad. – Mi lenne, ha a szeretetünkből, a megértésünkből, az együttérzésünkből költenénk egyre többet az adventben? Ekkor csodálkozva látnánk, hogy mind több lesz belőle! – utalt az íróra a lelkész. Hozzátette, ily módon nem fogynak el energiáink, mire eljön az ünnep, hanem feltöltekezve, megerősödve érkezhetünk meg Krisztus, a Megváltó megszületéséig.

Ha már a Balaton környékén jársz, érdemes körülnézni az adventi vásárokban, melyeket egy csokorba gyűjtöttünk.

Az ünnep alkalmából a Csopaki Református Általános Iskola és a Református Asszonykör adott szép műsort. A nézelődők közül sokan elmondták, erre az alkalomra, a különleges ünnepi díszkivilágítás miatt utaztak el Csopakra, ami idén fénygömbökkel még tovább gazdagodott. Varga József, aki a villanyszerelésben részt vett, kiemelte, büszkék rá, hogy kis területen ennyire szép és népszerű látványossággal tudják meglepni az embereket.NY+

Keszthelyen óriáskerékről is gyönyörködhetnek akár az adventi fényekben, vagy a város látványában.

„A keszthelyi közösség erősítése a legfőbb célja az idei ünnepváró keszthelyi programsorozatnak, amely keresztény lelkülettel, színvonalas eseményekkel és nívós gasztronómiai kínálattal várja a családokat a díszbe öltözött belvárosban.” – írja a zaol.hu.

Fotó: zaol.hu

Nyitókép: Pesthy Márton/Napló

Forrás: zaol.hu, veol.hu,

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva