2019.12.09. 08:19
Vitorlát bontottak télvíz idején
Mikulás Regatta, karácsonyi vásár és Gasztropiknik várta az érdeklődőket a hétvégén Balatonlellén.

Voltak, akiket a különleges karácsonyi kézműves termékek, másokat a balatoni éttermek menüje, a legszebb balatoni borok, a kevésbé fázósakat pedig a téli vitorlázás vonzotta a hétvégén Balatonlellére. A Gasztropikniken, aminek a BL YachtClub adott otthont ezúttal is, tíz étterem, tíz borászat, egy cukrászda és egy pálinkafőző kínálta finomságait, termékeit. A kínálatban megtalálhattuk a kocsonyát, halászlét, de akár a csipkebogyó mártást is megkóstolhattuk, amihez, valljuk meg, nem esett rosszul a tökmag kéregben tálalt vaddisznószűz.

– Előételnek sertésfejhúst készítettünk remulád mártással és savanyított zöldségekkel, a főételünk egy paradicsomos-zöldséges pacal, amihez csicsókachipset és kovászos kenyeret adtunk – sorolta a Gianpiero’s étterem menüjét Székely Sándor. Az üzletvezető hozzátette: tizenhárom éve üzemelnek Balatonbogláron és nem csak a nyári szezonban vannak nyitva. Szerinte a Gasztropiknik egy jó bemutatkozási lehetőség volt számukra.

A teli töltött bendők gravitációs nehézségét tudomásul véve, jól esett a mozgás evés után. A bátrabbak a műjégpályán korcsolyáztak, vagy éppenséggel hajóra szálltak a szokatlan időpontban.
– Huszonketten neveztek a Mikulás Regattára, ekkora létszámra december hetedikén nem számítottunk – mondta el Tóth Balázs, ügyvezető. Hozzátette: ilyenkor olyan arcát mutatja a Balaton, amit nyáron nem láthatunk, más a víz színe, illata, még a sok vizet látott hajósok is élvezik.

– Jelen pillanatban csak mi szervezünk a tónál téli vitorlás versenysorozatot, nagyon gyerekcipőben jár még, sok kikötőben kiveszik a hajókat – tette hozzá Tóth Balázs. Az adventi fesztivál csatlakozott a Mikulásgyár jótékony akciójához. A rendezvényen összegyűlt csokikat Füred Kapitány juttatja el a rászoruló gyerekeknek.

További fotók a Mikulás Regattáról:

 

Forrás: Sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva