Krausz Andrea | 2020.01.23. 21:29
Zamárdiba érkezik szombaton a GasztroPiknik sorozat
Piknik januárban a Balaton-partján? Most már ilyen is létezik! Szombaton a legízletesebb fogásokat kóstolhatjuk meg Zamárdiban, a Balatoni Kör gasztrorendezvényén, ahol fűtött sátor, kellemes élőzene és a téli Balaton nem mindennapi látványa csábítja a vendégeket.

 

A régió vendéglátóit, borászait tömörítő Balatoni Kör tagjai abban bíznak, hogy a sok programnak és egész évben nyitva tartó helyek gyarapodó számának köszönhetően egyre népszerűbb lesz az egész éves Balaton. GasztroPiknik elnevezésű rendezvénysorozatukat ezért is tartják télen és tavasszal, mert vallják, az év minden időszakában érdemes a tóhoz csábítani a vendégeket.

Zamárdi első alkalommal biztosít helyszínt az eseménynek, mégpedig közvetlenül a Balaton-partján, ahol nyáron a fürdőzők ezrei lepik el a szabadstrandot. A tó szépségeit azonban ebben az időszakban is fel lehet fedezni, a téli Balaton látványa magáért beszél.

A téli Balaton is gyönyörű (Fotó: Krausz Andrea)

A Balatoni Kör 30 tagja mutatkozik be a Margó Ede sétány egyik térkövezett részén felállított rendezvénysátrában. 13 borászat nedűit, pezsgőit kóstolgatva sétálhatunk a parton és olyan szezonális ételek közül válogathatunk, mint a Kalóz Strandbisztró pacalos lencsegulyása, a BL YactClub BalatonBor krémlevese, a Kistücsök étterem töltött, erjesztett káposztája, a Tölgyes Kúria omlós vaddisznótarja, amit erdei gombákkal és házi nudlival kínálnak, és még sorolhatnánk.

A balatoni borászatok legjobb borai közül válogathatunk (Fotó: Krausz Andrea)

– Pont egy hónapja nem evett senki egy rendeset, hiszen ennyi idő telt a karácsony óta, úgyhogy azt gondolom, hogy az emberek már ki vannak éhezve valami különlegességre – mondta a likeBalatonnak viccesen Pach Gábor, zamárdi pálinkafőző, tanácsadó, szakoktató és bíráló, a Fenegyerek pálinka tulajdonosa, a zamárdi GasztroPiknik főszervezője.

– Különleges bája, hangulata lesz annak, hogy januárban közösen ünneplünk itt, a Balaton partján és bebizonyítjuk, hogy télen is lehet fesztiválozni – folytatta a pálinkafőző mester, aki az idén 52 fősre bővült Balatoni Kör egyik alapító tagja.

Fűtött sátor és jó hangulat télen, a GasztroPikniken (Fotó: Krausz Andrea)

– Jó néhány szálláshely megtelt erre a hétvégére Zamárdiban, nagyon sok balatoni ingatlantulajdonos jelezte, hogy eljön. A résztvevők között nem csak Balatoni Kör tagok lesznek. A rendezvénysorozat történetében először képviseltetik magukat a Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának diákjai is, akik szintén egy különleges menüsorral készülnek. Rajtuk kívül voltak még olyan vállalkozók, akik azt gondolták, hogy szeretnék magukat megmutatni, így eljön a Capro kecskefarm és a Tölgyfa étterem & Pub Zamárdi is, ráadásul egy helyi taxis saját felajánlásaként ingyenesen transzfert biztosít a városon belül – emelte ki a főszervező.

Élő zene, valamint egy külön, fűtött sátorban kialakított gyermekjátszótér gondoskodik arról, hogy a család minden tagja jól érezze magát.

A részletes programot itt lehet elolvasni!

A BalatoniKÖR GasztroPiknik sorozat további helyszínei:

  1. február 29. Balatonfüred
  2. március 21. Köveskál
  3. május – GasztroPiknik a kompon

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva