Rimányi Zita/veol.hu | 2022.07.10. 16:00
Két napra Balatonalmádiba költözik az operettfesztivál
Az országosan egyedülálló Rátonyi Róbert Operettfesztivál július 25-én és 26-án – hagyományteremtő jelleggel – Balatonalmádiba költözik. A Veszprémi Petőfi Színház művészei és meghívott vendégei – a veszprémi sikerek után – ezúttal Almádi lakosait és a Balatonra érkező vendégeket kápráztatják el színes, izgalmas, az egész várost átható programokkal.

Július 25-én 18 órakor a Wesselényi strand főbejáratától indul az élőzenés, látványos felvonulás és bezengi az egész strandot a Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara, Hajmann Péter vezetésével. A zenés menet később Almádi főterére érkezik, ahol nyitóceremóniára várják a közönséget. Fellép Hirschl Laura, Módri Györgyi, Szederjesi Teodóra, Kádár Szabolcs János, Keller Márton és Kőrösi Csaba. Közreműködik Horváth Elemér Emi és Horváth Péter. A szórakoztató est során bemutatkoznak a SzínHázVilág és a Carpe Diem! tábor résztvevői, meglepetésprodukcióval készülnek. Majd 20.30-tól Huszka Jenő és Martos Ferenc operettje, a Lili bárónő lesz látható a Kerényi Imre Kult-Magtár szabadtéri színpadán.

Molnos András Csaba és Borbély B. Emília az V. Rátonyi Róbert Operettfesztivál nyitórendezvényén Veszprémben
Fotó: Pesthy Márton/Napló

 

Július 26-án 12 órától a színművészek kisbuszra szállnak, hogy Balatonalmádi-szerte elvigyék a magyar virtust, a szíveket-lelkeket megdobogtató dallamokat. A Wesselényi strandon 16 órától Módri Györgyi és Máté P. Gábor kalauzolja el a gyermekeket a mesék birodalmába, a sokak által kedvelt Zenekar a gomba alatt, avagy bolyongás az operetterdőben című interaktív mesejátékkal. A tücsök és a hangya története énekben és táncban bővelkedik. Az előadás ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Az Operettcsobbanás a strandkönyvtárral szembeni partszakaszon, a vitorlásernyők alatt 18 órakor kezdődik. A művészek gondoskodnak a felfrissülésről és a felhőtlen jókedvről. A Kerényi Imre Kult-Magtár szabadtéri színpadán 20.30-tól operettgálával várják az érdeklődőket. Fellépnek a Veszprémi Petőfi Színház művészei, valamint Horváth Elemér Emi és zenekara. Vendégül láthatják a szervezők a magyar operettműfaj koronázatlan királynőjét, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas művésznőt, Oszvald Marikát, aki csodálatos hangjával és személyiségével emeli a gála fényét. Az est rendezője a fesztivál művészeti vezetője, Keller János színművész.

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Pesthy Márton/Napló

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva