sonline.hu / Németh Levente | 2022.09.12. 14:00
Új tagokkal gyarapodtak a boglári cserkészek
Cserkésztoborzót tartottak Balatonbogláron a Platán strandon. A balatoni településen jelenleg húsz taggal működik egyesületük és szerették volna létszámukat növelni. Céljuk, hogy fiatalokat az életre neveljék, megtanítják őket csomózni, sérültet ellátni és tüzet rakni is.

Csokoládé járt annak, aki visszahozta a cserkészektől kapott képeket kifestve, kiszínezve. Toborzót tartottak szombaton a balatonboglári Platán strandon. Cserkészruhában várták az érdeklődőket és különböző labdajátékokkal készültek nekik.

Fotós: Németh Levente

A balatoni városban nagy hagyománya van a cserkészetnek.

– Szőllősi Ferenc, balatonboglári plébános alapította a boglári cserkész csapatot a rendszerváltás után, ugyanis a szocializmusban tiltott volt – mondta el Orbán Zoltán, a toborzó nap főszervezője. Hozzátette: jelenleg húsz tagjuk van, de voltak korábban hatvanan is. Hétvégenként rendszeresen találkoznak egymással. Megjegyezte: a koronavírus járvány alatt foglalkozásaikat kénytelenek voltak szüneteltetni, majd nagyon nehéz volt újra közösségbe visszahozni mindenkit.

– A fiatalokat megtanítjuk csomózni, térképet olvasni, szereznek alap egészségügyi ismereteket és a tűzrakást is elsajátítják, az a célunk, hogy játszva olyan tudást adjunk át nekik, amellyel az életben könnyebben boldogulnak – emelte ki a cserkésztiszt.

Hozzátette: nyáron a kerületi táborban, Baranya-Tolna-Somogy megye cserkészei, közel ezer fiatal vett részt, köztük a balatonbogláriak is. – Én a cserkészetnek köszönhetem a legjobb barátaimat és sajnos még sokan az úttörő mozgalommal azonosítják, nem tudják miről szól– mondta el a balatonboglári cserkésztiszt. Hozzátette: Somogy megyében Balatonboglár mellett Kaposváron és Siófokon vannak cserkész csapatok. Jövő hétvégén újra a Platán strandon találkozhatunk a boglári cserkészekkel. Az érdeklődőknek ezúttal palacsintával készülnek.

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Németh Levente /sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva