likeBalaton.hu | 2022.04.19. 08:00
12 menő játszótér a Balatonnál
Jó időben, vagy kicsit szelesebb, hűvösebb időben egyaránt jó programot jelent a kicsikkel játszótérre menni, ahol egy percig sem lehet unatkozni. Akár a parton, akár egy szép, parkos helyen, a tó környékén is egyre több jól felszerelt játszóteret találhatunk.

Balatonvilágos

Balatonvilágoson, a Posta utca és a Dobó István utca kereszteződésében egy hatalmas területen található az Újtelepi játszótér, ahol a kicsiknek való csúszda, hinta és mászóháló mellett a nagyobbak is találnak maguknak eszközöket: lehet pingpongozni, kosárra dobni és kültéri fitneszeszközöket használni. Jó hír, hogy WC is van a játszótéren.

Minden korosztály talál játékeszközt Balatonvilágoson
Fotó: Krausz Andrea

Siófok-Szabadifürdő

Az Akácos téri játszótér Siófok keleti városrészében, Szabadifürdőn található. Modern csúszdákat, várat, lánchintát, libikókát, homokozót találunk a területen, mellette egy romantikus szaletli alatt asztalok és padok is találhatóak. Közvetlenül a 7-es út mellett helyezkedik el, van parkolóhely és kerékpártároló, és nagy biztonságot ad, hogy kerítés veszi körbe.

Akácos téri játszótér Siófokon
Fotó: Krausz Andrea

Siófok

A Petőfi sétány nyugati végében terül el Siófok legnagyobb és legpatinásabb parkja, a 2006-ban eredeti tervek szerint felújított 4,6 hektáros Jókai park, ahol rengeteg egynyári virág, kis tavacska, és távol-keleti hangulat fogad bennünket. Itt két felújított Jókai-játszóteret is birtokba vehetnek a gyerkőcök nagy mászóvárral és csúszdákkal.

A Jókai parkban lévő játszóterek környezete is csodás
Fotó: Krausz Andrea

Balatonföldvár

A Balaton környékének egyik legszebb panorámájú játszótere a Hajózástörténeti Látogatóközpontnál található. Van itt kicsiknek való csúszda, libikóka, hinta, rugós kocsi és hajó alakú ügyességi játszóvár is. Miközben az apróságok a nagy területen kimozogják magukat, addig a felnőttek a padokon üldögélve élvezhetik a magaspartról nyíló balatoni panorámát. A játszótér nyitvatartása megegyezik a látogatóközpontéval.

A kilátó lábánál található a hangulatos játszótér Balatonföldváron
Fotó: Krausz Andrea

Balatonboglár

Kő Boldizsár játszótere az egyik legmesésebb hely a Balaton körül. Szó szerint. Találkozhatsz itt sárkányokkal, Balatonnal, az óriással, szkanderozó Sobri Jóskával, az aranyszőrű kecskékkel, kisördögökkel, Kisjézust ringató Máriával. Körbeülheted a Balatont a településekről elnevezett székeken, csúszdázhatsz, drótkötelezhetsz és a ringlispíl sem maradhat ki.
Nyáron napvitorlák és a szabad strand is gazdagítja a mesekerti élményeket.

Magyar Tenger Mesekert Balatonbogláron
Fotó: Mészáros Annarózsa

Balatonlelle

Egy igazán különleges játszótér vár rád a Balatonlelle felett magasodó Kishegyen. Itt még a felnőttek is kipróbálják a hintát, hiszen olyan érzésed lesz, mintha a víz felett lengedeznél, lökheted magad a sima vagy a kosárhintában is. A játszótér mellett szalonnasütő- és tűzrakóhely, valamint jó pár pihenőpad és kerékpártárolók is várnak.

Hintázz…
Fotó: Mészáros Annarózsa

Balatonfenyves

Balatonfenyves legnagyobb szabadstrandján található a Toboz játszótér. A hatalmas, stilizált tobozokból álló játszóvár kötélalagutat és csúszdát is tartalmaz. Egyszerre köztéri szobor és játszótér, szemet gyönyörködtető alkotás. A 2019-ben átadott alkotás azóta a gyerekek nagy kedvencévé vált, sokan úti célként tekintenek rá, messze földről keresik fel ezt a gyerekparadicsomot.

Balatonfenyves – Toboz játszótér
Fotó: Mészáros Annarózsa

Zalakaros

A Balaton közeli üdülővárosban a gyógyfürdő közelében találjuk ezt a játszóteret, ahol kis faházikók mellett a klasszikus homokozó, csészealj hinta, körhinta és mászóka várja a lurkókat. Az Ökotó partjáról indulva bejárhatod a környező tanösvényeket és bicikli utakat is, így a kirándulás végén a gyerekekben maradt energiát levezethetik ezen a barátságos játszótéren. A parton található padokon a felnőttek megpihenhetnek, a közelben ingyenes mosdót és pelenkázót is találsz.

Zalakarosi játszótér
Fotó: Mihály Szilvia

Badacsony

A badacsonyörsi Folly Arborétum öt hektáros területén a központi játszótér mellett több gyerekeknek és felnőtteknek is szóló játékelem található. A lombkorona csúszda nemcsak a kicsik kedvence, a toboz alakú kilátó szintén az egész család számára izgalmas. Csepphinta, darázspók hinta, homokozó, mókuskerék, forgóhinta, mászóka is vár a gyerkőcökre.

Fotó: Mészáros Annarózsa

Balatonfüred

A balatonfüredi Kiserdőben minden korosztály talál magának játékos lehetőséget. A legkisebbeket a Helka és Kelén játszótér várja, mely egy igazi mesebeli tér.

A Helka és Kelén játszótéren szobrok is fogadják a gyerekeket
Fotó: Keszey Ágnes

A névadó legendás balatoni pár meséjét fel is olvashatják a szülők a csemetéknek, majd a kicsik belevethetik magukat a kalandokba. A mozgásos eszközökön akár a viharos Balatonon is érezhetik magukat, a hálós mászókák a Bakonyt és az erdő rengetegjében tett próbákat idézhetik meg, várkastély és a kéttornyos játszóházikó pedig Helka és Kelén találkozásának helyszínei.
A kamaszok játszótere egy szabadtéri fitneszpark, s a területen a felnőttek is mozoghatnak.

Veszprém

Integrált játszótér. A fogalommal és a játszóeszközökkel még csak pár éve ismerkedünk a térségben. A Cifra pagonyban együtt játszhatnak épek és testi, vagy szellemi fogyatékkal élők. Korábban részletesen is írtunk erről a helyről – itt olvashatod cikkünket

Már a játszótér átadó ünnepségén is jól tudtak együtt játszani a gyerekek
Fotó: Pesthy Márton

Balatonkenese

Egyszerre mese- és játszótér is a balatonkenesei hely, melyet néhány éve vehettek birtokba a kicsik.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A Tátorján mesetér is a már említett Kő Boldizsár nevéhez fűződik , s itt is egyedi élmény vár a gyerekekre.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva