likeBalaton.hu | 2023.06.11. 08:00
Balatoni kastélyod hercegnője lehetsz potom 350 millióért
Gondoltál már arra, hogy lehetne a saját kastélyod? A Balaton partján található kastélyok és villák nemcsak a történelmi szépségüket, hanem a lenyűgöző környezetüket is büszkén mutatják.

Összegyűjtöttünk néhány okot, amiért megéri kastélyt vásárolni a magyar tenger partján, majd egy éppen eladó kastélyt is megmutatunk.

A Balaton partján álló kastélyok az észak-balatoni panorámával vagy a déli part lágy dombjaira nyíló kilátással bárkit elvarázsolhatnak. Képzeld el, hogy a kastélyod teraszán reggelizel, miközben a nap sugara a tó kristálytiszta vizét csillámló arannyá változtatja. A Balaton-parti kastélyok ráadásul hatalmas történelmi és művészeti értékkel bírnak. El tudod képzelni, hogy a XIX. századi mesterek alkotásai között élsz, körbevéve az időtlen szépségükkel? A kastélyokban gyakran találkozhatsz a múlt századok lenyűgöző építészeti stílusaira jellemző részletekkel is, amelyek a történelem iránti szeretetet és a művészi értékeket egyesítik.

A Balaton csodálatos hely a kirándulók, a természetfotósok és a csendet kedvelők számára. Akár a saját kertedben is teremthetsz egy zöld menedéket, ahol a madarak éneke és a halk szellő adja az alaphangot. De egy balatoni kastély kiváló befektetési lehetőség is., hiszen a Balaton partján található ingatlanok állandóan növekvő értékkel rendelkeznek. Egy kastély vásárlása hosszú távon szilárd befektetés lehet, akár saját használatra, akár bérbeadásra szánod.

A Balatonnál levő kastélyod valóra válthatja álmaidat – legyen szó reggeli kávéról a tóparton, a történelmi bútorok között töltött estékről, vagy a természetben eltöltött délutánokról. Ráadásul mindez nem csak álom – valóra váltható! Tehát, miért ne lépnél be ebbe a mesébe?

 

“[…]BALATONEDERICSI felújítandó, felújítás alatt és részben felújított KASTÉLYT. A terület a 71-es főút déli, Balaton felőli oldalán fekszik, enyhe lejtéssel a tó felé. Észak felől a főutat kísérő bicikliút, nyugatról egy bekötőút határolja, déli és keleti oldalán mezőgazdasági területek. A területen 3 különálló épület található, melyek egy délfelé nyitott udvart zárnak körül. Az udvaron egy kerekes kút található, a terület értékes növényállománnyal rendelkezik.

A Kastély a Balatontól légvonalban 500 m -re, a strandtól 1 km-re található.
Műszaki és egyéb paraméterek:- 1870-ben épült kőből, 2016-tól folyamatosan újítják fel, 2 melléképületen a nádtető ki lett cserélve, a közösségi terek: étterem és bár – teljes körűen fel lettek újítva, jelenleg is üzemelnek
– alapterület 738,74+400,55+308,65 nm, telek területe 5189 nm
– a főépület 25 db önálló, saját fürdőszobával rendelkező lakóegységgel – részlegesen felújítva, a földszinten recepcióval és felújított, üzemelő bárral, kis részen alápincézett, emelettel és beépített tetőtérrel rendelkezik
– a nyugati melléképület – a földszinten étteremnek van kialakítva, korszerű kiszolgáló helyiségekkel, tetőtere részlegesen beépítve, fogyasztótér növelése érdekében galériás kialakítással
– a keleti melléképület – földszintjén kiszolgáló és gazdasági funkciók kaptak helyett, tetőtere teljes mértékben beépített, 6 db lakóegységgel
– megközelíthetősége: aszfaltos út
– fűtése: elektromos, padlófűtés és kandalló

Infrastrukturális ellátottság:
– a kastély víz és elektromos ellátása közműhálózaton keresztül biztosított
– a birtokon van egy 25 méter mély ásott, kerekes kút
– a szennyvízelvezetés zárt szennyvíz tárolóval biztosított
– a gázellátás igény esetén tartályos gázzal biztosítható

Az ingatlan egyéb jellemzői:
– parkolási lehetőségek: garázsban, zárt udvaron belül és a Kastély előtti parkolóhelyeken
– Balatoni panoráma az udvarról és az épületekből is
Az ingatlant sok féle célra lehetne hasznosítani, pld. kitűnő az elhelyezkedése rendezvények lebonyolítására, vendéglátásra, üdültetésre.[…]”

További izgalmas otthonok az ingatlanbazar.hu oldalán! A hirdetést eredeti formájában közöljük.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva