likeBalaton.hu | 2023.12.19. 12:00
Már a strandig bringázhatsz Balatonedericsen
A kényelem és a biztonság volt a cél: elkészült Balatonederics új kerékpárút-szakasza

A helyiek és a balatoni kerékpáros turisták nagy örömére elkészült a Veszprém Vármegyei Balatonederics vadonatúj kerékpárútja a Strand utcában. A Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés programon belül Magyarország Kormánya és az Európai Unió mintegy 79,93 millió forintos, vissza nem térítendő támogatásából megvalósult új útszakasz a Balatoni Bringakört köti össze a település népszerű strandfürdőjével. Mostantól a helyiek és a környező településeken élők, nyaralók épp úgy, mint ahogy egy hosszabb bringatúrán megpihenni, megmártózni vágyó kerékpáros turisták, kényelmesebben és főként biztonságosabban közelíthetik meg a Balaton-partot, akár fürdőzni, akár horgászni indulnak.

Illusztráció, fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

A Kerékpárút létesítése Balatonedericsen (TOP-1.2.1-16-VE1-2020-00021) című turisztikai projekt eredményeként 2023. decemberében elkészült a Balatoni Bringakört a balatonedericsi Strandfürdővel összekötő mintegy 336 m hosszú, kétsávos kerékpárút. A fejlesztők gondoltak a településre már fáradtan érkező vagy éppen az eső elől menekülő bringásokra is, ezért az új szakaszhoz kapcsolódik egy fedett kerékpáros pihenő rögzített asztallal és padokkal, térkép- és információs táblákkal, kerékpártámaszokkal, szervízoszloppal. A pihenő neve (Csodabogyós Pihenő Balatonederics) és arculata a település egyik szimbólumát, a szúrós csodabogyót idézi.

A járás turisztikai fejlesztési stratégiájához kapcsolódó és a település turisztikai célkitűzéseihez igazodó fejlesztésnek köszönhetően Balatonederics egy újabb lépést tett a fenntarthatóbb hazai turizmus és a környezettudatos, élhetőbb mindennapok felé. Hiszen a turisztikai kínálat kiszélesedését jelentő fejlesztés egy újabb impulzus arra, hogy mind a helyiek, mind a településre látogató turisták kerékpárral fedezzék fel a település és a környék nevezetességeit, egyedülálló látnivalóit. Ez utóbbihoz a megvalósító önkormányzat két formában is ösztönzőleg kívánt hozzájárulni, amikor a Csodabogyós pihenő mellett felállította a Nyugat-Balaton kerékpáros térképtábláját a települési attrakciók megjelölésével és a környék látnivalóival, valamint ugyanezt a tartalmat szórólap formájában is eljuttatta a környező turisztikai irodákhoz és közösségi terekbe.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva