likeBalaton.hu | 2023.12.04. 10:00
Balatonudvari és Vonyarcvashegy között príma kerékpárút várja a bringásokat
Átadták a balatoni bringakörút Balatonudvari és Vonyarcvashegy közötti, 10,5 kilométeres, megújult szakaszát csütörtökön.

Kovács Kornél, az Építési és Közlekedési Minisztérium gépjármű-közlekedési és vasúti szabályozási főosztályvezetője elmondta, hogy a beruházás Veszprém vármegyében mintegy 8 kilométeren 414 millió forintba, Zala vármegyében mintegy 3 kilométeren, 274 millió forintba került.

Utcákat újítottak fel, kerékpárút szakaszokat szélesítettek, aszfaltoztak, burkolati jeleket festettek fel, így biztonságosabbá vált az útszakaszon a kerékpározás.

2017 és 2023 között 350 kilométer kerékpárutat adtak át országszerte, ezen kívül 85 kilométernyi megújult, további 600 kilométer kerékpárút terve elkészült, vagy még az idén elkészül. Kovács Kornél hozzátette, 13 főútfejlesztési projektben 400 kilométer kerékpárút tervezése zajlik jelenleg.

A balatoni bringakörút fejlesztése 2019 áprilisában indult el, összesen 125 kilométeren 6 milliárd forint értékben történt fejlesztés.

Pali Róbert, Vonyarcvashegy polgármestere azt hangsúlyozta, hogy nemcsak a település, hanem az egész régió szempontjából fontos a beruházás, amely egy aktív, fenntartható közlekedést segít elő.

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva