Barkóczy László / sonline.hu | 2022.06.05. 10:00
Vár a balatonfenyvesi kisvasút
A Nagybereket bejáró kisvasút vonatai nyáron is mindennap közlekednek, érdemes a Balaton-környéki pihenés, nyaralás során végigutazni a keskeny-nyomközű vasút vonalait.

A tavaly nyáron átadott, teljesen újjáépített csisztai vonallal a kisvasút és a fürdőhely együttesen a térség programkínálatában új lehetőségeket nyit meg, hiszen minden évszakban színvonalas kikapcsolódást nyújt felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

20200905 Balatonfenyves Hazánk jelenleg egyetlen állami fenntartású kisvasútja, ahol a korábban megszüntetett szakaszt építik és szépítikújra meg. A beruházás kétmilliárd forintból valósul meg, és jövő nyáron már új szakaszon roboghat a kisvonat. Fotó: Németh Levente NL Somogyi Hírlap

Fotó: Németh Levente/Somogyi Hírlap

A járatokon regionális tarifa van érvényben, ezért az országos árakhoz képest 25 százalékkal olcsóbban lehet jegyet váltani, Balatonfenyvesről Csisztafürdőre 235 forintért.

A Balaton24 és Balaton72 napijegyekkel is lehet utazni a kisvasúton,

ezáltal is élénken bekapcsolódik a tópart turisztikai célú közlekedési kiszolgálásába. A csisztai és a somogyszentpáli vonalon a nyári időszakban irányonként naponta 6 járat indul.

Fotó: Mészáros Annarózsa

Az 1950-től eredetileg gazdasági vasútnak épült vonalon mára a személyszállítás az egyeduralkodó: nyáron igen jelentős a balatoni kirándulóforgalom, de a somogyszentpáliak és imremajoriak számára a közösségi közlekedést is ezek a kisvonatok jelentik. Csisztafürdő az újjáépített vonalon lényegesen gyorsabban elérhetővé vált a Balaton-partról, mint közúton, és utazás közben az utasok a Nagyberek gazdag állat- és növényvilágában gyönyörködhetnek.

Nyitókép: Mészáros Annarózsa
Forrás: sonline.hu

Tovább olvasnál? Nézd meg ezeket is!

Teljesen megújult a kisvasút a déli parton

Buzsáki virágpompa

A Balatonnál is ingyen utazhatnak a gyerekek Kajlával

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva