T.A./nso.hu | 2022.05.25. 06:00
Elstartolt a raceboard világbajnokság Balatonföldváron
A raceboard-világbajnokságon tizenkét ország hatvan versenyzője vesz részt.

A nyitóünnepséggel hivatalosan is elkezdődött a raceboard-világbajnokság Balatonföldváron, amelyen tizenkét ország hatvan versenyzője méreti meg magát.

Már hétfő délelőtt megtelt élettel a Spartacus Vitorlás Egylet balatonföldvári kikötője. Előkerültek a szörfdeszkák és a vitorlák – a versenyzők elkezdték előkészíteni a felszerelést az előttük álló, várhatóan szeles és eseménydús napokra. Ezután túlestek a kötelező adminisztráción, a nevezésen, úgyhogy nem maradt más hátra, mint kimenni vízre, és egy kicsit hangolódni az késő délutáni nyitóünnepségre.

Minden, amit a balatoni vitorlázásról érdemes tudni, itt megtalálható.

Addigra már mindenki csapatruházatba öltözött, megadva a módját a megnyitónak, amelyen Benedekffy Katalin énekelte a Himnuszt, Turpinszky Gippert Béla előadta a Hazám, hazám! című dalt a Bánk bánból, majd pedig a HOP Hungary parkour-csapata nyűgözte le a nagyérdeműt gravitációt meghazudtoló extrém produkciójával.

 

Előbb Piotr Oleksiak, a raceboard osztályszövetség főtitkára köszönte meg a szervezők áldozatos munkáját, és kívánt jó szelet a mezőnynek a Balatonon, ezt követően Szalay Balázs, a Magyar Szörf Szövetség elnöke mondta el, hogy

kilenc magyar versenyzőnek szurkolhatunk az előttünk álló öt napon.

Közülük Sánta Bence a 2017-es balatonfüredi Európa-bajnokságon szerzett ezüstje után most is éremre hajt, míg Utassy Loránd szövetségi kapitány az U23-as mezőnyből Morvai Bálintot várja dobogóra.

Itt írtunk részletesebben a balatonföldvári Raceboard Világjanokságról és a magyar résztvevőkről.

Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség képviseletében köszöntötte a mezőnyt, amelynek tagjai már nagyon várták, hogy elkezdődjenek a valódi küzdelmek.

Több mint kétszáz vitorlással nyitották meg a balatoni vitorlásszezont

Május 14-én a Balaton megkoszorúzásával és az évadnyitó vitorlásverseny rajtjával szombaton megnyitották Balatonfüreden a vitorlásszezont. Olvasd tovább a cikket itt.

 

Balatonfüred, 2022. május 14. Megkoszorúzzák a Balatont a tó legrégibb vitorlása, az 1896-ban épített Kishamis fedélzetérõl a balatoni vitorlásszezont megnyitó vitorlabontó ünnepségen a balatonfüredi kikötõben 2022. május 14-én.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

Balatoni szörfös sztorik itt.

Forrás: nso.hu
Nyitókép: MTI/Varga György

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva