likeBalaton.hu | 2023.10.10. 12:00
Homokpartra futott vitorlást és három embert mentettek a vízirendőrök
Viharjelzés idején tartózkodtak a vízen Balatonföldvárnál, a rendőrök mentették meg az életüket.

Az elsőfokú viharjelzés ideje alatt a földvári egység három személyt szabadított ki szorult helyzetéből.

A rendőrség ügyeletére 2023. október 8-án reggel érkezett bejelentés egy vitorlásról, ami a

Zamárdi előtti vízterületen homokpadra sodródott. Az egyenruhások a helyszínre siettek, ahol a fedélzeten tartózkodó három személyt a szolgálati kisgéphajóba segítették

majd biztonságban a balatonföldvári kikötőbe vitték.

Vízen vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni kell egymásra, társainkra, gyermekeinkre, hiszen egy veszélyhelyzet nagyon gyorsan kialakulhat. Elsőfokú viharjelzésnél a lámpa percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorlás hajók kivételével).

A viharjelzés figyelembevételével, jó helyzetértékeléssel és az alapvető biztonsági intézkedések betartásával legtöbbször megelőzhetők a veszélyhelyzetek.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a tó vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenes 1817-es segélyhívó telefonszámon.

 
Tervezd meg az utazást!
:

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva