likeBalaton.hu | 2023.10.09. 09:00
Balatoni időjárás az október 9-i héten
A balatoni időjárás részletei az október 9-i héten.

Orvosmeteorológia

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

Balatoni időjárás az október 9-i héten

Hétfő

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és északnyugat felől szórványosan (főleg az északi országrészben) várható eső, zápor. Élénk lehet az északkeleti szél. Hűvös őszi időnk lesz, mindössze 12-19 fok lesz.

Kedd

Marad a borongós, erősen felhős idő. Csak pár órás napsütés valószínű. Elszórtan alakul ki záporeső. Reggel 5, délután 15 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerda

Gyengén felhős, napos időre van kilátás. Csapadék nem várható, de reggel párafoltok előfordulnak. 20-21 fok köré melegszik a levegő.

Csütörtök

A ködfoltok feloszlása után napos idő valószínű, eső nélkül. 23-25 fok körüli meleg ígérkezik. A délies szél élénk lesz.

Péntek

Esős, hűvös idő lesz, 10 fok körüli reggeli és mindössze 20 fok körüli maximumokkal, amelyeket a szél tesz még kellemetlenebbé. Vigyünk esernyőt és öltözzünk régetegesen.

Szombat és vasárnap

Nem lesz sem eső, sem szél, csendes, őszi idő lesz. Olykor kellemesen süt majd a nap és így a korábbi napokhoz hasonló, 20 fok körüli hőmérséklet is melegebbnek hat majd. Kiváló kirándulóidő lesz, töltsünk minél több időt a szabadban.

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: koponyeg.hu
Nyitókép: illusztráció/Freepik

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva