Koszorus R./sonline.hu | 2023.04.07. 12:00
Iskolahajón tanulhatnak a balatonföldvári diákok
Egyedülálló programot indít Balatonföldvár önkormányzata. A diákok iskolai keretek között szerezhetnek vitorlás alapismereteket.

A vitorlás alapismeretek mellett olyan hasznos tudás birtokába is kerülhetnek, mint a vízimentés, meteorológiai vagy éppen navigációs ismeretek.

A program zászlóshajója a balatonföldvári kikötőhellyel rendelkező 70-es cirkáló, a Krajcár és a helyszín az újonnan megépülő kikötő lesz.

Balatonföldváron a vízisport élet szinte egyidős a településsel, a fürdőtelepen már 1898-ban Regatta Egylet működött. Balatonföldvár a vitorlás sportnak olimpikonokat, világ, Európa- és magyar bajnokokat adott, nevelt ki az elmúlt évtizedek alatt. A sportsikerek a tóparti városnak elvitathatatlan hírnevet szereztek és a vitorlás sport egyik bázisává emelték a települést.

Az iskolahajó program a földvári vitorlázás hagyományait hivatott őrizni. A város honlapján közzétett tájékoztató szerint a program gyerekeknek és fiataloknak szól. Arra ösztönzi őket, hogy ismerjék meg a Balatont, segít felfedezni számtalan lehetőséget, és

értékelni azt az életminőséget, amit a tó és Földvár adottságai nyújtanak.

Az oktatóprogram próbára teszi az együttműködési készséget és az egyéni képességeket is. Mindemellett kiváló alkalom a csapatépítésre, a közösség összekovácsolására.

Forrás: sonline.hu

Nyitókép: Facebook/Balatonföldvár Város

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva