Krausz Andrea | 2020.08.19. 12:00
Itt az új szuper program: Bográcsfeszt Balatonföldváron
Kiülni a partra egy jó itallal a kezünkben, nézni a Balatont, figyelni, hogyan finomítják a szakácsok a bográcsban rotyogó ételeket, élvezni a balatonföldvári árnyas sétány élettel teli hangulatát. Ezt kínálja a kedden este induló Bográcsfeszt, amelyre már most nagy az érdeklődés.

Augusztus 18. és 22. első alkalommal rendeznek bográcsfesztivált a déli parti városban, mégpedig annak is a legszebb részén: a Fesztiváltéren és az ahhoz csatlakozó, 1200 méter hosszú, Balaton-parti Kvassay-sétányon.

A platánfák alatt, a Kvassay sétányon tartják a Bográcsfesztet (Fotó: Krausz Andrea)

 

Marha-, csülök-, sertés- és szarvaspörkölt, körmös pacal, töltött káposzta, halászlé, valamint babos káposzta kerül várhatóan a bográcsokba, a versenyzőknek nincs megkötve a kezük, csak készüljön el egy ízletes, magyaros egytálétel. Három megmérettetést is rendeznek, augusztus 19-én, szerdán 16 órától a környékbeli polgármesterek versengenek, augusztus 20-án 16 órától a kiállítók és a szervezők mutatják be főzőtudományukat, augusztus 21-én pedig amatőr csapatok jelentkezhetnek a bográcsversenyre.

– Szeretnénk hagyományt teremteni ebből a rendezvényből. Azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó közösségi esemény, hiszen amíg az étel fő a bográcsokban, addig az emberek beszélgethetnek, megoszthatják sztorijaikat, főzési trükkjeiket. Ha a vendégek finomat tudnak enni, hozzá pedig szép balatoni borokat is fogyaszthatnak, ráadásul a parton üldögélve láthatják a naplementét, akkor az már félsiker – mondta a likeBalatonnak Fekete Tamás, Balatonföldvár alpolgármestere, aki hozzátette, hogy kézműves finomságokkal, klasszikus fesztiválételekkel is készülnek a szervezők, az ételek mellé hűsítő italok, borok és jó sörök is dukálnak.

Balatonföldvár a kilátóból (Fotó: Krausz Andrea)

 

– A szabályokat betartva természetesen a háttérben zenét is szolgáltatunk. Faházak, sörpadok, hangulatos világítás várja a vendégeket, akik nagyon igénylik a hasonló eseményeket. A pénteki és szombati napokon pedig a fesztiválhoz kapcsolódóan még egy kisebb nyári divat-művészet-design vásár is várja a látogatókat – emelte ki az alpolgármester.

Keddtől vasárnapig minden este kisebb élő zenei programok és DJ szolgáltatja majd a háttérzenét, mint például a Balatonföldvár Város Fúvószenekara, a Madarak Házibulizenekar, Doors And More – Blues, Orbán Bori és a Fehér Mandolin, valamint egy 25 fős SKA Gospel Zenekar és még sokan mások.

Részletes program itt olvasható.

Nyitókép: Krausz Andrea/Illusztráció

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva