likeBalaton.hu | 2023.06.05. 12:00
200 millió négyzetkilométeren kaszál a Közút, óvatosan a munkagépek közelében
Kaszál a Közút az utak mentén, óvatosságra intik a munkagépek mellett elhaladó autósokat.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. idén a szokásosnál is nagyobb energiát fektet az út menti növényzet kaszálási munkálataira az Építési és Közlekedési Minisztérium támogatásának köszönhetően. Az elmúlt hetekben a harmincegyezer kilométernyi közúthálózat mentén, az útkoronán belül az első körös kaszálási munkákkal végeztek, ami mintegy száznegyvenöt millió négyzetméternyi felületet érintett.

Az újabb körben az árkokon túli területekre fókuszálnak, hogy nagyobb beláthatóságot biztosíthassanak a közlekedők számára.

– Kérjük a közlekedők fokozott figyelemmel közelítsék meg és haladjanak el a munkát végző járművek mellett – hívta fel a figyelmet a Magyar Közút.

Az út menti területek kaszálása mindig is hatalmas feladatot jelentett a Magyar Közút számára, hiszen harmincegyezer ezer kilométernyi úton mintegy kétszázmillió négyzetméternyi zöld felületet kell gondoznia. Idén erre még nagyobb figyelmet fordítanak a szakemberek, amelynek

nemcsak útesztétikai, hanem közlekedésbiztonsági célzata is van.

Az elmúlt időszak csapadékos és meleg időjárása rendkívüli módon kedvezett az út menti növények növekedésének is, így a társaság nyolcvan mérnöksége, ahol csak lehetett két műszakban vagy túlórákat is bevetve, kora reggeltől késő délutánig végezte a kaszálási munkákat.

A Magyar Közút a következő hetekben sem áll le, hasonló ütemben folytatják a kaszálást, így

az autósok az országos közúthálózaton rendszeresen találkozhatnak majd növényzetgondozási munkát végző gépekkel

szakemberekkel, ezért a közútkezelő a sofőröktől figyelmet és megértést kér.

A legtöbb esetben mozgó terelés mellett zajlanak a munkák, így az autósoknak érdemes kellő körültekintéssel és óvatosan közlekedniük, hogy az esetleges ráfutásos vagy szabálytalan előzési manőverekből történő balesetek elkerülhetőek legyenek.

Azért is kérik mindezt a szakemberek, mert az elmúlt hetekben három alkalommal is nekiütköztek járművezetők a figyelmeztető jelzést használó munkagépeknek.

A Magyar Közút felvételeket készített a veszprémi 8-as főúton végzett kaszálási munkákról

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva