Krausz Andrea | 2024.01.18. 08:00
8 élménydús téli gasztroprogram a Balaton körül
Idén is izgalmakkal teli a téli Balaton. Sétáló borkóstolók, halas gasztrokülönlegességeket felvonultató éttermek, rondapulcsis forraltbor-főzőverseny, Valentin-napi bonbonkészítés, vagy egy igazi disznóvágás. Összegyűjtöttünk 8 eseményt a tó körül, melyeken a legfinomabb ételeket és italokat kóstolhatod.

Dél-balatoni sétáló kóstoló Rádpusztán

Megmutatja ízeit és színeit az ország egyik legjobb borrégiója. 2024. január 20-án 17 dél-balatoni borászat mutatja be legjobb nedűit Balatonlelle-Rádpusztán, a Gasztro Élménybirtokon. Az elérhető áron megvásárolt kóstolójeggyel különleges tételeket is kipróbálhatunk. Ráadásul egy limitált férőhelyes workshopon a pezsgőkészítés titkaiba is bepillantást nyerjetünk. És persze pezsgőt is kóstolhatunk. A program részleteit itt találod!

A pezsgő sem maradhat ki a kínálatból Rádpusztán
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Vince-nap – Évadnyitó a borok kedvelőinek Balatonfüreden

A néphagyomány szerint Vince napján sok bort kell inni, hogy bőséges legyen a termés. Borkóstolóval és borkorcsolyákkal várják a vendégeket 2024. január 20-án Balatonfüreden, az Anna Grand Hotelben, ahol 20 térségi borászat legjobbjai mutatkoznak be. Megnézhetjük, hogyan zaljlik a hagyományos Vince-napi szőlővessző áldás, de lesz sommelier által vezetett borkóstoló, néptánc és koncert is. A nyitott borkóstolón az italok mellé a Dobosi kecskesajt manufaktúra és a Péklány kínál falatokat. A program részleteit itt találod!

Nyitott borkóstoló lesz Balatonfüreden, az Anna Grand Hotelben
Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

Gasztrohegy – Halak a hegyen Badacsonyban

Hal consommé vagy füstölt halburger? Esetleg egy ponty „rácosan”, kapros tejfölhabbal? Netalántán káposztalevélbe töltött harcsafilé, káposztavariációkkal? Ha felkeltették az érdeklődésedet ezek gasztrokülönlegességek, akkor Badacsonyban a helyed, a Gasztrohegy elnevezésű sorozat hal tematikájú programján. 2024. január 20-án és 21-én 9 egész évben nyitva lévő vendéglátóhely mutatja meg a gasztronómia csúcsait, lépésről lépésre, borról borra, falatról falatra. Badacsony – és a Balaton – őszi-téli-tavaszi arcát. Mert ilyenkor vendégként és vendéglátóként is több idő van kapcsolódni, ráérősen kóstolni, mesélni, ízeket kombinálni. A program részleteit itt találod!

Halas különlegesség a Bonvino Borbárban
Fotó: Gasztrohegy – hivatalos

Rondapulcsis forraltbor-főzőverseny Badacsonyban

Ha szereted a forralt bort, unatkozol otthon, kikapcsolódnál, vagy egyszerűen nincs jobb dolgod január végén, akkor Badacsonyban, a Tájház udvarán a helyed! A Badacsonytomaji Fiatalok Fóruma negyedik alkalommal rendezi meg a rondapulcsis forraltbor-főző versenyt csapatok részére. A szervezők díjazzák az első három helyezett csapatot, valamint a legrondább pulcsival rendelkező forraltbor-főzőt. A program részleteit itt találod!

Fűszeres forralt borok ronda pulcsiban készítve
Fotó: Pexels

Kenesei Farsang

Vidéki disznóvágás, friss disznótoros, tea és forralt bor, játszóház és táncház várja a Kenesei Farsang résztvevőit Balatonkenesén két helyszínen: a Kálvin téren és a Balatonkenesei Művelődési Ház és Könyvtárban. 2024. január 27-én bepillantást nyerhetünk a vérbeli, tradicionális disznóvágás minden fázisába, megkóstolhatja az ott készült sülteket, egytálételeket, és adományozhatunk is, ha szeretnénk egy jó ügy mellé állni. A program részleteit itt találod!

Egy igazi disznóvágás részesei lehetünk Balatonkenesén
Fotó: Pixabay

Lellei Gasztrofarsang

Farsangra hangolt ételkülönlegességek és ízletes borok közül válogathatunk 2024. február 3-án, hiszen soha nem látott összefogás eredményeképpen a lellei, boglári vendéglátósok és borászok részvételével hatodik alkalommal rendezik meg a Lellei Gasztrofarsangot a Rendezvényparkban felállított sátorban. A finomságok és a játszóházban kínált gyerekprogramok mellett fellép a Rutkai Bori Banda és a Freak End Zenekar. A program részleteit itt találod!

Szép borok, finom ételek és szívélyes vendéglátás a Lellei Gasztrofarsangon
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Valentin Napi Bonbonkészítő Élményprogram Kékkúton

Valentin-napi bonbonokat készíthetnek az érdeklődők 2023. február 3-án Kékkúton, a Levendula Portán. Olyan különleges töltelékek kerülnek a csokikba, mint a levendulazselé, vagy a rozmaringzselé. De lehet gesztenyés, vagy éppen málnapálinkás bonbont is készíteni. A jelentkezők megismerhetnek többféle díszítési módot, a csokikóstolás pedig ezen a napon korlátlan. A program részleteit itt találod!

Valentin-napi bonbonkészítés
Fotó: Pixabay/Jill Wellington

Almádiak Napja 2024

2024. február 3-án harmadik alkalommal rendezik meg az Almádiak napját a Kerényi Imre Kult-Magtárban gyermekprogramokkal, civil közösségek bemutatóival és koncertekkel. Az udvaron főzőversenyt is szerveznek, a jelentkező csapatok részt vesznek a „Keressük Balatonalmádi egytálételét” versenyen, melyen mindenki olyan ételt készít el, amit akar. A finomságokat aztán szakmai zsűri értékeli. A program részleteit itt találod!

Balatonalmádi februárban is megmozdul
Fotó: Pesthy Márton/veol.hu

 

Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva