Koszorus Rita | 2024.02.26. 14:00
A hidegterápia jótékony hatásai – jeges fürdőzés lesz a Balaton több településén
Jegesfürdőzés-sorozat indul a Balatonon március 3-án Balatonfüreden, majd Alsóörsön és Szigligeten folytatódik.

Fürdőzésre hívnak a jeges Balatonban

A szervezők abban reménykednek, hogy a csobbanást a déli partra is kiterjeszthetik. Minden tóparti településre elmennek egy csobbanásra, ahová hívják őket.

– Siófok is szóba jöhet még, mint lehetséges helyszín. Bárki csatlakozhat hozzánk, nyitottak vagyunk, s szívesen vesszük a települések jelentke­zését is. A hideg fürdőzés szezonja április elejéig, de legkésőbb a 15 fokos vízhőmérsé­kletig tart – mondta Pribék István főszervező.

Résztvevõk fürdenek a 3 Celsius-fokos Balatonban az 5. Újévi csobbanás elnevezésû rendezvényen a szigligeti strandon 2016. január 1-jén.
MTI Fotó: Varga György

A hidegterápia egészségre gyakorolt pozitív hatásai

A szervezők szerint az eseményeken kezdők is részt vehetnek, a különleges élményt biztonságos körülmények között lehet kipróbálni.

– A hidegterápia jótékony hatása ma már bizonyított s kutatott módszer. A ficamok, rándulások, zúzódások gyorsabban gyógyulnak, már az ókori Egyiptomban is alkalmazták. Hatékony a sportsérülések és a bőrelváltozások, úgy mint a pikkelysömör kezelésére, de az érrendszeri megbetegedésekre is jótékony hatása van. Arról nem is beszélve, hogy a jeges fürdőzés télen és az előszezonban is turistákat vonz a tóhoz – mondta Pribék István.

 

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Jeges fürdőzés Balatonalmádiban 2024. februárjában
Fotó: veol.hu/Kovács Erika

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva