Kovács Erika/veol.hu | 2022.12.14. 12:00
A legszebb karácsonyi ajándék: árva állatoknak gyűjtöttek Balatonfüreden
Egymás után érkeztek a jó szándékú emberek a balatonfüredi ebmenhelyre, ahol karácsonyi adománygyűjtést szerveztek és nyílt napot tartottak december 11-én, vasárnap. Az emberek örömmel sétáltatták a kutyákat, többen elmondták, nekik a legszebb karácsonyi ajándék az, ha segíthetnek.

Sorra hozták az emberek, mások mellett Holczer András alpolgármester, a képviselők és Kosler Zoltán önkormányzati irodavezető, vállalkozók és kisgyermekes családok az árva négylábúaknak a tápot, konzervet, plédeket, takarót, bolha és kullancs elleni cseppeket, többen pénzadományt adtak, ami jól jön majd a menhelyen az orvosi költségekhez. A nyílt napon — a kutyák nagy örömére — megsétáltatták a négylábúakat a látogatók, akiknek bemutatták a menhely mindennapjait, és beszéltek az embereknek az örökbefogadás, a felelős állattartás jelentőségéről is.

Fotó: Pesthy Márton/veol.hu

 

Nagy örömmel tölt el minket, hogy egyre többen látogatnak el a karácsonyi hagyományos adománygyűjtésre — mondta Gáspár Ákos önkormányzati képviselő, az Északbalatoni Ebmentő Egyesület elnöke, fő szervező. Hozzátette, külön öröm számukra, hogy egyre több kutyát fogadnak örökbe, és büszkén tekint a menhely kitűnő csapatára, az önkéntesekre.

 

Fotó: Pesthy Márton/veol.hu

 

Bujpál Bernadett, az ebrendészeti telep vezetője kiemelte, szeretnék felhívni az emberek figyelmét a menhelyre, mert a működéshez nagy szükségük van a segítségre, illetve a mind több örökbefogadásra. Sajnálattal szólt arról, hogy nehéz körülményekre hivatkozva sokan leadják házi kedvencüket.

 

Fotó: Pesthy Márton/veol.hu

 

Törteli-Burgyán Dorina, egy látogató és férje, Törteli Koppány, aki kisfiával, Bencével érkezett, hoztak tápot, takarót, és szeretnének örökbe fogadni egy kutyát. Szép élmény volt a családnak a kutyasétáltatás. Tar Viktória, aki kislányával, Hannával jött el, elmondta, tervezik az örökbefogadást, és az anya fontosnak tartja, hogy kislányának is bemutassa a menhelyet, így is nevelje a felelős állattartásra, az állatvédelemre.

 

Fotó: Pesthy Márton/veol.hu

 

Fotó: Pesthy Márton/veol.hu

 

 

Balatonfüredre tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Pesthy Márton/veol.hu

 



 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva