sonline.hu | 2022.06.13. 11:00
Átadták a Magyar Filmakadémia életműdíjait
A Magyar Mozgókép Fesztivál szombati gálaestjén átadták a Magyar Filmakadémia Egyesület életműdíjait a balatonfüredi Kisfaludy galériában.

Az elismerések átadása előtt mondott köszöntőjében Káel Csaba filmügyi kormánybiztos úgy fogalmazott: a 121 éves magyar film történetének jó pár mérföldköve ül a Kisfaludy galériában. Ők olyan dolgokat hagytak az utókorra a mozgókép csodáján keresztül, amelyben mindenkinek részesülni kell.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere nagy dolognak nevezte, hogy már második alkalommal adhat a tóparti város otthont a Magyar Mozgókép Fesztivál programjainak. Rengeteg filmnek volt kulisszája a Balaton és Balatonfüred, de ilyen intenzíven és magas színvonalon még nem jelent meg a filmművészet a város életében.

Huszti Péter színművész, Rófusz Ferenc animációs rendező, Udvaros Dorottya színművésznő, Szakács Györgyi jelmeztervező és András Ferenc rendező (b-j), miután átvették a Magyar Filmakadémia Egyesület életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztiválon a balatonfüredi Kisfaludy Galériában 2022. június 11-én
Fotó: MTI/Mátyus Tamás

A köszöntőket követően átadták a Magyar Filmakadémia Egyesület életműdíjait, amelyet András Ferenc Kossuth-díjas rendező, Huszti Péter színművész, Rófusz Ferenc Oscar-díjas animációs rendező, Szakács Györgyi jelmeztervező és Udvaros Dorottya színésznő vehetett át a színpadon, a nemrég elhunyt operatőr, Hildebrand István munkásságát pedig posztumusz életműdíjjal ismerték el.

A Magyar Mozgókép Fesztiválnak csütörtöktől vasárnapig Veszprém, Balatonfüred és Balatonalmádi ad helyet, ahol kilenc helyszínen mintegy száz magyar filmet láthat a közönség.

 

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: pixabay

 

Tovább olvasnál? Ezeket is nézd meg!

Színházi előadások arborétumban, hegytetőn és erdőben Veszprém megyében

 

Erdei koncertek és színházi előadások várnak Hévízen

 

Szulák Andrea és Szabó P. Szilveszter a veszprémi színházban próbál

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva