likeBalaton.hu | 2021.09.23. 12:00
Babos Tímeát is megelőzte a világranglistán: balatonfüredi a legjobb magyar teniszezőnő
Babos Tímeát megelőzve a legjobb magyar teniszezőnő lett a balatonfüredi Gálfi Dalma, aki a világranglistán is előrelépett.

Gálfi Dalma még csak 23 éves és most azzal ugrott a 138.-ról a 125. helyre a hétfői világranglistán, hogy vasárnap döntőt vívott egy valenciai, 80 ezer dollár összdíjazású ITF-tornán. A fináléban attól az olasz Martina Trevisantól kapott ki, aki az előző héten a karlsruhei negyeddöntőben is legyőzte őt.

– Ez a meccs teljesen más volt a németországihoz képest, hiszen egy döntőről beszélünk. Nagyon színvonalas mérkőzést játszottunk, a harmadik szettben sajnos túl jó volt Martina, kicsit olyan érzésem volt, mintha a fallal játszanék, mert egyáltalán nem hibázott. De tanulunk es megyünk tovább – nyilatkozta a balatonfüredi játékos.

A teniszezőnő komoly hátsérüléssel kezdte az évet

Emiatt nem is versenyezhetett az első négy hónapban.

– Ezt követően nagyon örültem, hogy viszonylag fájdalommentesen tudok játszani. Amikor jöttek az első megnyert meccsek, akkor tűztem ki célul a top 150-et az év végére. Most ezt túl is teljesítettem. Az ősszel még jó pár versenyen tervezek indulni, szeretnék játszani amennyit csak tudok, és amennyit a fizikai állapotom enged. Addig kell ütni a vasat, amíg meleg – fogalmazott a 2015-ös US Open junior bajnoka.

Gálfi Dalma az idei US Openen élete első Grand Slam-főtábláján szerepelt

– Abszolút a céljaim között szerepel, hogy januárban alanyi jogon indulhassak az Australian Open főtábláján, ezért is próbálok meg minél több versenyt játszani, de ha esetleg nem sikerül, akkor sem történik tragédia. Akkor megpróbálom megismételni a US Openen nyújtott teljesítményemet, illetve akár megkoronázni egy-két győzelemmel a főtáblán – tette hozzá a legjobb magyar teniszezőnő, aki első WTA-főtáblás meccsét nyerte meg júliusban Budapesten, és az elődöntőig menetelt a hazai tornán, majd megelőzte a világranglistán Babos Tímeát és ezzel jelenleg a legjobb női teniszező címet is ő birtokolja.

 

Minden, ami belefér a MOZGÁS címkébe és köze van a Balatonhoz, itt található. A tó és környezete az aktív kikapcsolódáshoz is tökéletes.

 

Gálfi Dalma a Budapest Kupán 2021-ben<br /> MTI/Kovács Tamás

Gálfi Dalma a Budapest Kupán 2021-ben
MTI/Kovács Tamás

 

Nyitókép: Gálfi Dalma a 2021-es Hungarian Grand Prix-n
MTI/Szigetváry Zsolt

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva