likeBalaton.hu | 2023.05.02. 08:00
BalatonFondo: közel 1300 induló és Valter Attila is részt vett
Hatalmas tömeg indult a BalatonFondo kerékpárversenyen, Valter Attila is részt vett az eseményen.

BalatonFondo – amatőr kerékpáros verseny több mint 1300 indulóval

Véget ért a BalatonFondo elnevezésű amatőr kerékpárverseny. A kétnapos balatonfüredi esemény díszvendége Valter Attila, a jelenleg legelőkelőbb helyen jegyzett magyar országúti kerékpáros volt. Az első számú országúti kerékpáros csapatnak számító Jumbo-Visma versenyzője aktívan részt vett a programokban, a dedikálás és közönségtalálkozó mellett a rajtoltatásban és díjkiosztókban is közreműködött.

 

 

Tíz nemzet versenyzői álltak rajthoz Balatonfüreden

A tíz nemzetből érkezett kerékpárosok kis forgalmú utakon kalandoztak, a GranFondo keretein belül 126, a MedioFondón pedig 60 kilométert tettek meg, Magyarországon egyedülálló módon végig lezárt, biztosított utakon tekerve. Az útvonal az ország egyik legszebb tájegységén, a Balaton-felvidéken vezetett keresztül, Tapolca, Nagyvázsony és számos település érintésével, a Tanúhegyek mellett elhaladva érkeztek vissza a versenyzők Balatonfüredre.

A BalatonFondo versenyéről

A BalatonFondo azon túl, hogy útvonalával a tavalyi Giro d’Italia Nagy Rajtnak állított emléket, egyben egy Olaszországban, Németországban és Ausztriában népszerű, Magyarországon eddig ismeretlen versenytípust, az úgynevezett GranFondót szeretné meghonosítani Magyarországon. Különösen sok külföldi versenyzőt vonzva az egész Balaton-felvidék bemutatására alkalmas ez a típusú verseny, amely sokezer vendégéjszakát a térségbe hozva jelentős segítséget nyújtott az idei balatoni idegenforgalmi szezon korábbi kezdéséhez, így az egész térség turizmusára jelentős pozitív hatást gyakorolt.

Az elmúlt évtized legnagyobb létszámú magyarországi országúti kerékpáros versenyén a MedioFondo győztese Vock András lett, aki Simon Pétert és Erdős Dánielt előzte meg, míg a GranFondón Balogh Zsombor haladt át elsőként a célvonalon nagy sprintben Bozsik Bence és Apró Csaba előtt.

Tudj meg mindent a balatoni bringázásról itt.

 

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!:


 

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva