likeBalaton.hu | 2023.05.15. 09:00
Balatoni időjárás a május 15-i héten
A balatoni időjárás részletei a május 15-i héten.

Orvosmeteorológia

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A melegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük.

A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus). A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

 

 

Balatoni időjárás a május 15-i héten

Hétfő

Marad a borongós idő. Reggelig sokfelé várható eső, majd napközben szakadozik a felhőzet, ekkor záporok, zivatarok fordulnak elő – főleg délen és keleten. A délkeleti szél élénk marad. 15-20 fok lesz.

Kedd

Erősen felhős lesz az ég, és dél felől több hullámban valószínű kiadós eső, zápor, néhol felhőszakadás. Erős lesz a DK-i szél. 20 fok köré melegszik a levegő.

Szerda

Erősen gomolyfelhős időre van kilátás, és több helyen fordul elő zivatar, zápor. 20-22 fok között alakul a maximum.

Csütörtök

Gomolyfelhős idő valószínű záporokkal, zivatarokkal. Egyelőre marad a 20 fok körüli maximum, azonban a folytatásban nyárias felmelegedés kezdődhet.

Péntek

Gomolyfelhős, napos idő valószínű Marad a 20 fok körüli maximum, azonban a folytatásban nyárias felmelegedés kezdődhet, a hajnali hőmérséklet is emelkedik, reggelente már 14 fokot is mérhetünk.

Szombat és vasárnap

A hőmérsékletek nem változnak, azonban intenzív esőzésekre vasárnap pedig villámlásra is számítani kell a hétvégén, 22-24 fok körüli napi maxiumokkal.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: koponyeg.hu
Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva