Koszorus Rita/sonline.hu | 2023.05.13. 08:00
Gyönyörű a kilátás a felújított fonyódi sétányról
Új turisztikai látványossággal gazdagodott Fonyód városa, ugyanis csütörtökön átadták a Szaplonczay-sétány fejlesztésének újabb szakaszát.

A Balaton madártávlatból kilátók és kilátópontok hálózatba kapcsolása pályázat támogatásával elkészült fejlesztést már nagyon várták a fonyódiak. – Többször is beszöktek a járókelők az építési területre, ezért úgy döntöttünk, hogy több szakaszban adjuk át a fejlesztést, mondta Hidvégi József, polgármester az átadón. A fejlesztések kivitelezésére 381 milliárd forintot nyert Fonyód városa,

ebből készült el a műgyanta burkolat, a padok és asztalok cseréje, a kandelláberek, valamint egy modern kiszolgálóépülettel bővült a terület.

Fotó: Németh Levente/sonline.hu

 

– Nem állunk itt meg, hiszen hamarosan megnyitjuk a kávéházat és döntött a testület a Ripka kút felújításáról is, valamint a Bartók utca aszfaltozásáról, sorolta a fejlesztéseket Hidvégi József.

– Ide el kell jönni, ha valaki úgy akarja a Balatont látni, ahogy csak a madarak –

hangzott el az átadón. – Fonyódon értéket őriznek és teremtenek, ezt már megszokhattuk. Örömmel hallottam, hogy nem áll meg a fejlesztések sora Fonyódon és további attrakciókkal és szakrális létesítményekkel is gazdagítják a várost és teszik teljessé az élményt azoknak, akik idejönnek pihenni, mondta a Móring József Attila, országgyűlési képviselő.

– Az ízek, imák és szerelmek sétánya is lehetne a Szaplonczay-sétány, mondta az átadón Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára. Hozzátette: a fonyódihoz hasonló elszántságnak van eredménye a mostani vészterhes időkben.

Az átadó hangulatát Bogányi Gergely és Veress Ábel zongorajátéka, valamint az I. Gyermekhuszár és Tüzér Bandérium tagjai adták meg.

A fonyódiak döntenek

Erdei Barnabás, fonyódi alpolgármester ötletbörzét hirdetett közösségi oldalán. Arra kérte követőit, hogy a Szaplonczay sétány új kávézó épületét kereszteljék el ők. Az ötleteteket bárki megoszthatja a bejegyzés alatt tett hozzászólásában. Eddig olyan ötletekkel álltak elő a voksolók, mint a Szaplonczay, Panoráma, Horizont, Zichy, Manó kávézó is. Az ötleteket még vasárnapig várják, s a kávézó megnyitóján kiderül, hogy melyik ötlet nyerte el a döntéshozók tetszését.

Forrás: sonline.hu

Nyitókép: Németh Levente/sonline.hu

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva