likeBalaton.hu | 2023.05.29. 09:00
Balatoni időjárás a május 29-i héten
A balatoni időjárás részletei a május 29-i héten.

Orvosmeteorológia

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. Az erősödő nappali felmelegedés és a sok napsütés pozitívan befolyásolja hangulatunkat, ezért ajánlott kihasználni a kellemes időjárást és minél több időt a szabadban tölteni. A szórványosan előforduló záporok, zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, mely leginkább a légzőszervi és szív-érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg.

 

 

Balatoni időjárás a május 29-i héten

Pünkösd hétfő

A többórás napsütés mellett kelet felől gyakran megnövekszik a gomolyfelhőzet, és szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Délkeleten estefelé zivatarláncolat is kialakulhat heves zivatarokkal. Élénk lesz a keleties szél. 24-26 fok várható.

Kedd

Gomolyfelhős, napos időre van kilátás. Délelőtt elszórtan, délután akár több helyen törhet ki zivatar, fordulhat elő zápor. 22-29 fok valószínű délután.

Szerda

Ismét magasra törnek a gomolyok és szinte bárhol előfordulhat zápor, vagy zivatar. Emellett többórás napsütés is várható. Az északkeleti szél megerősödhet. A maximum 24-25 fok lesz.

Csütörtök

Sok napsütés ígérkezik, de délután ismét megnövekszik a gomolyfelhőzet, és zápor, zivatar is előfordul. 25 fokos hőmérséklettel indul a nyár.

Péntek

A hőmérsékleti értékek változatlanok maradnak. Továbbra is sok napsütés várható, de számítani kell dörgéssel és villámlással kísért viharokra is.

Szombat

A hőmérsékleti értékek változatlanok maradnak. Továbbra is sok napsütés várható, de elszórtan kisebb záporok még előfordulhatnak.

Vasárnap

A hőmérsékleti értékek változatlanok maradnak. Továbbra is sok napsütés várható, eső és felhők sem zavarják számottevően az égboltot.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: koponyeg.hu
Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva