Szaniszló Hajnalka | 2023.05.28. 08:00
Madár Vera, a Jóban Rosszban sztárja: ebbe mindig beleborzongok
Madár Vera szerint fűszeres, friss virágos illatú a Balaton-part. Feltöltődik a strandolással, de imádja a munkáját is. Egyensúlyban van önmagával. Interjú.

– A közelmúltban szerepeltél a Szerencsekerékben a TV2-n. Milyen élmény volt?
– Kasza Tibor vezeti a műsort, koordinálja a játékosokat, nagyon kötetlen és felszabadult az egész, szóval, rengeteget nevettünk. A műsor valamelyest a régi Szerencsekerék retró-hangulatát idézi modernizált formában, és ad hozzá egyfajta pluszt is. A TV2 nagyon jó érzékkel nyúlt ehhez a műsorhoz.

Fotó: TV2 hivatalos

 

– A színészet és a televíziózás mellett korábban rádiós műsorvezetőként is kipróbáltad magad. Hogyan jött ez az életedbe?
– Két évig dolgoztam a Dunakanyar rádiónál, három műsorom volt. Nagyon szerettem, de azt gondolom, hogy nekem a képernyős műfaj áll igazán jól.

– Terhes is volt számodra párhuzamosan csinálni a televíziózást és a rádiózást?
– Nagyon szeretek kommunikálni, de a Jóban Rosszban mellett nehéz volt mindent összeegyeztetni. A rádióban mindent én csináltam. Műsorvezető és szerkesztő is voltam. Kitaláltam a témákat, behívtam a vendégeket, a férjem pedig megvágta az adásokat, hogy legalább azt ne nekem kelljen csinálni. Érdekes tapasztalat volt.

– Idegenvezetői végzettséged van, dolgoztál is a szakmában.
– Jó tanuló voltam, de nem vettek fel a színművészetire, ezért elvégeztem egy intenzív német nyelvtanfolyamot, valamint az idegenvezető- és hostess képzést. Izgalmas volt a vendéglátásról és a szállodaiparról tanulni. Egy utazási irodánál kezdtem dolgozni és elsőként Spanyolországba küldtek – úgy hogy egy szót sem beszéltem spanyolul, de megcsináltam.

– Hogy nézett ki a napod idegenvezetőként?
– Péntek hajnalban felültem az utasokkal a buszra, majd másfél napos utazást követően érkeztünk meg Észak-Spanyolországban. Ha az utasnak zellerkrémleves kellett, szereztem. Ha flamenco-estre akart menni, oda vittem. Három napig nem aludtam, de nagyon élveztem.

– Mikor döntötted el, hogy a televíziózás felé fordulsz?
– Az egyetem harmadik évében kellett választani és én már akkor tudtam, hogy a televíziós- és filmes szakirány az én igazi utam.

– Nagyon kellemes a hangszíned. Arra következtetek, hogy rendben is vagy magaddal. Megtaláltad a balance-t az életben?
– Mindig színésznő és énekesnő szerettem volna lenni, ez az igazi elhivatottság. Nem kaptam semmit aranytálcán, de mindig volt bennem egyfajta magabiztos, belső nyugalom és tudtam, hogy ezzel másoknak is örömet szerezhetek. A visszajelzések alapján ez sikerül is. Ez pedig boldoggá és kiegyensúlyozottá tesz.

– Mivel töltődsz fel a szabadidőben?
– Sokan meg sem tudják mondani, hogy miből tudnak erőt meríteni az életben és ez nagyon szomorú. Szeretek együtt lenni a családommal, vagy épp olvasni és persze utazni is. Imádok a divattal foglalkozni, nagy rajongója vagyok az illatoknak (van is egy, a parfümökről szóló sorozatom a Youtube-csatornámon).

 

– Minden illat mesél valamit. A Balaton illata mit mond neked?
– Az illatokhoz emlékek társulnak. Számomra a Balaton illatában keveredik valamiféle fűszeres virágillat, amelyet a nyári este áraszt magából. Amikor éjszaka sétálok a parton és érzem a víz édeskés, fűszeres aromáját. Zöldes illat, a frissen vágott pázsittal, az éjszaka nyíló virágokkal, a fák rezdülésével. Ebbe mindig beleborzongok.

Fotó: Madár Vera hivatalos

 

– Idén tervezed, hogy nyaralsz a tónál?
– Ha valaki ki szeretné élvezni azt az élményt amit a Balaton adhat, érdemes az elő- és utószezonban is érdemes ellátogatni a tóhoz. Legutóbb a karácsonyt töltöttük ott a férjemmel, és csodálatos volt.

– Nyáron mit csinálsz a Balatonnál?
– Szeretem kihasználni, hogy a vízparton vagyok, ezért sokat úszom és napozom. Sosem hagyjuk ki a balatonfenyvesi kisvasutat, és imádom felfedezni az éttermeket, a butikokat, a bazársort is.

– Hajókázol is a tónál?
– Korábban részt vettem a Kékharisnya Regattán. Ezen a női vitorlásversenye két kolléganőmmel indultam. Voltak segítőink, akik értettek a kormányzáshoz, így mi beszélgettünk, napoztunk és kikötöttünk ebédelni is. Utolsóként értünk célba, de mi voltunk a legboldogabbak.

Fotó: Madár Vera hivatalos

 

– Idegenvezetőként mit ajánlanál a turistáknak a Balatonnál?
– Ha olyan emberekről van szó akik még soha nem látták a Balatont, Balatonfüredre vinném őket. Tudom, hogy zsúfolt, de a Tagore sétány, a Szívkórház épülete vagy az Anna Grand Hotel és környéke igazán összetett, hívogató szeletét mutatja meg a Balatonnak.

Fotó: Madár Vera hivatalos

 

– Milyen lesz a 2023-as éved?
– Tavaly év végén elkezdtünk próbálni egy új darabot és forgatjuk a Zenebutik csatornára a Kavalkád című szórakoztató műsort is, amelyben zsűritag vagyok. Beleznay Endre és én, mint két gyakorló elmebeteg! Imádom! (nevet)

– A színházi tevékenységed hogyan alakul idén?
– Két premierem volt az elmúlt egy évben. A Kossuth Három című darab, ami műfaja szerint népi demokratikus szatíra, a másik pedig egy most is futó, állandó teltházas darab, amelyet a Belvárosi Színházban és a Pécsi Harmadik Színházban láthatnak a nézők. Ez a Közjegyző az emeleten című vígjáték. Ebben is parádés kollégáim vannak: Gyebnár Csekka, Suhajda Dániel, Szőke Zoltán, László Csaba és Gombás Ádám. Én pedig három szerepet is alakítok a darabon belül. (nevet)

– Pozitívan állsz a jövőhöz?
– Ember tervez, Isten végez – de én igyekszem bizakodóan tekinteni a jövőbe.

Fotó: Madár Vera hivatalos

 

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!:


 

 

Nyitókép: Madár Vera hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva