likeBalaton.hu | 2022.12.19. 18:00
Gépjárművek téli átállása – rendőrségi hírek
Balatonfüreden is kampányolt a rendőrség, a téma a gépjárművek téli használata volt.

Figyelemfelhívó baleset-megelőzési kitelepülés volt Balatonfüreden

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai a Látni és látszani elnevezésű országos baleset-megelőzési kampány folytatásaként kitelepülést tartottak polgárőrök közreműködésével egy helyi üzletközpont parkolójában.

Fotó: Balatonfüredi Rendőrkapitányság

 

A gépjárművek téli átállása kapcsán ellenőrzéseket is végeztek a résztvevők autóin

A téli felkészülés jegyében a rendőrök a polgárőrség munkatársainak közreműködésével dermedéspontmérő műszerrel ellenőrizték a gépkocsik fagyálló folyadékának fagyáspontját, valamint a szélvédőmosó folyadékot és a téli gumiabroncsok használatát. A kampányban résztvevő sofőrök praktikus téli autóskiegészítőket, míg a velük utazó gyermekek láthatóságot elősegítő eszközöket kaptak ajándékba.

Fotó: Balatonfüredi Rendőrkapitányság

 

A rendőrök nyomatékosan felhívták a közlekedésben résztvevők figyelmét arra, hogy a gépjárművek téli átállásakor sem elég látni, látszani is épp olyan fontos, ezért fordítsanak kellő figyelmet a láthatóságra.

Télen jelentősen megváltoznak az időjárási körülmények, megnehezíti a közlekedést a köd, a pára, az esetleges havazás miatt bekövetkezett korlátozott látási viszonyok, de az ónos esőtől, a lecsapódó párától, jégtől, hótól csúszós úttest is komoly problémát okozhat.

Fotó: Balatonfüredi Rendőrkapitányság

 

A tompított fényszóró használata télen kiemelten fontos

Javasolták, hogy

az autósok lakott területen belül ne csak éjszaka, hanem nappal is kapcsolják fel a tompított fényszórót,, és lehetőleg ne automata üzemmódban.

A baleset-megelőzési akciót 2022. december 21-én 10 óra és 12 óra között a balatonfüredi Vásárcsarnok parkolójában megismétlik.

 

 

 

 

 

 

Forrás: police.hu
Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva