sonline.hu | 2022.07.09. 14:38
Gyermek is volt a viharban ragadt vitorláson
A viharos szélben hibásodott meg egy vitorlás a Balatonon péntek délután. A vízirendőrök segítettek a bajba jutott utasoknak.

A balatonfüredi vízirendőrök július 8-án délután, a másodfokú viharjelzés során a város előtti vízterületen járőröztek, amikor egy meghibásodott motor miatt mozgásképtelenné vált vitorlás utasai a segítségüket kérték. A viharos szélben nem tudtak volna biztonságban partra jutni, ezért az egység a mentést késedelem nélkül megkezdte, és a hajót – fedélzetén két bajba jutott gyermekkel és három felnőttel együtt – épségben a balatonfüredi kikötőbe vontatta.

Vízen vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra, társainkra, gyermekeinkre, hiszen egy veszélyhelyzet nagyon gyorsan kialakulhat. Elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével).

 

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!

 

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva